1. Darmowa, tylko transfer, jak ktoś nie ma bis czy bes.
2. Całkiem ładnie działa, choć wersja pod 8800 ma buga z wyświetlaczem (gaśnie, trzeba coś zainstalować do podtrzymywania podświetlenia zanim to poprawią)
3. Podczas nawigacji są: wskazówki proste (jak nav4all, tylko jakby więcej informacji na ekranie) i wypasione (widok mapy 3d jak w komercyjnych aplikacjach. Minus - większy transfer podczas takiego nawigowania)
4. Mapy całkiem dokładne choć nie najnowsze (moja okolica), za to obszar pokrycia całkiem rozległy.
5. Mówi i pisze po polsku, wyświetla pogodę, ma wyszukiwanie lokalne ale chyba nie dla nas (suchen.de i coś usa-watego).
6. Można się na dzień dobry zniechęcić po pierwszym uruchomieniu przewijaniem krajów, stanów i bóg wie czego aż się zjedzie do "Polski" na początku, ale to tylko pozory, później jest o wiele lepiej.
BlackBerry: 8800
PIN: 2519138D
Wysłany: 2008-07-28, 17:58
hej,
jak dobrze zrozumialem, to jest ona darmowa przy BIS/BES?
sprawdzales transfery? ciekawi mnie to, gdyz wiekszosc map na BB podbiera sobie, ale niekoniecznie z BISa :/
zainstalowałem sobie na swojej perełce, ustawiłem wszystkie uprawnienia itd. po uruchomieniu próbuje się połaczyć z netem, ale wyskakuje bład: Communication Error. i wychodzi do menu.
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
zainstalowałem wersje dla "pozostałych" bo BES'a nie mam. A TCP mam skonfigurowane poprawnie.
Na stronie gdzie się pobiera te aplikację, jest napisane że trzeba wpisać nazwę użytkownika i hasło, w którym momencie? Jak rozumien na telefonie, ale to chyba wtedy jak się wszystko (cała mapka) załaduje, tylko że mi się własnie nic nie chce ładowac- a nawet połaczyc z netem.
BlackBerry: 8800
PIN: 2519138D
Wysłany: 2008-07-29, 15:56
a czy masz ikonę amAze? :)
dane użytkownika i hasło wpisujesz zaraz po odpaleniu zainstalowanego programu na BB. U mnie było bez różnicy czy zainstalowałem wersje bez BES czy z BES (dodam, ze mam BIS).
Po włączeniu pokazują się pola do wypełnienia, następnie wybierasz ustawienia regionu gdzie się znajdujesz, wybór języka programu i dźwięku. Program jest gotowy do użytku.
osobiście używam go w wersji ECONOMY, tzn. same strzałki i działa dobrze (nie pisze, że rewelacyjnie, bo niektóre mapy nie są aż tak aktualne :/ ) no i podświetlenie nie trzyma przez cały czas :(
....zainstalowałem sobie tego GPSa, ale tak jak wcześnniej na 8100, pojawia się jakiś błąd i nic nie mogę zrobić tylko zamknąć aplikację. Ściąglem poprawną wersję, ustawiłem urawnienia i kicha. Oczywiście teraz ją instalowałem na 8800.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum