BlackBerry: 8300
Wysłany: 2007-12-25, 14:23
kaktusowy napisał/a
Mam BB 7290, wersja softu: 4.1.0.351, na BB zainstalowany Mobipocket reader v5.3, a na kompie 6.1 Build 592.
Komputer nie widzi urządzenia, po kliknięciu PPM > send wszystkie opcje mam nieaktywne, widać też napis No mobile reading device installed
Próbowałem Install new device ale wyskakuje mi tylko okno z napisem: connect your handheld device.
Tak więc nie wiem co z tym fantem zrobić.
Pomożecie?
Ja na swoim 8700 też miałem opisywany przez Ciebie problem, nie pomagało nic, mieszałem z różnymi wersjami Mobipocketa, wachlowałem instalacjami i nic. Dopiero przy zmianie kolejnej wersji firmwaru dla terminala zaskoczyło z tą wymianą ebooków między BB a PC.
pzdr.
PS. ewentualnie spróbuj zmodyfikować uprawnienia dla zainstalowanego na blackberce Mobipocketa:
"opcje" --> "opcje bezpieczeństwa" --> "uprawnienia aplikacji" --> "Mobipocket" --> "edytuj uprawnienia" i zaznacz wszędzie "zezwól" (allow), potem menu i zapisz.
@parmegiano Zainstaluj nowszą wersje mi na początku też tak robił ale jak wyszła nowa wersja to sie poprawiło, nie jest idealnie ale wygląda znacznie lepiej.
1. Otwieram w Foxit Readerze
2. Drukuję do pliku przez wirtualną drukarkę Microsoft Office Document Image Writer do formatu TIFF mono 300dpi
3. Przy pomocy FineReadera zamieniam na dokument Worda
4. Konwertuję Mobipocketem i wrzucam na BB
Punkty 1 i 2 służą do usunięcia zabezpieczenia pliku PDF przed konwersją (nie wiedzieć czemu większość jest zabezpieczona)
Mam wersję z tej strony... http://www.mobipocket.com...nualInstall.asp
to chyba najaktualniejsza jaka jest i to właśnie na tej tak mi się dzieje.
Pokombinuję jeszcze z tymi TIFFami.
Tymczasem dzięki za pomoc.
Wysłany: 2008-02-25, 00:22 7730 i upgrade Mobipocket readera :(
Pewnie już jestem ostatnim na forum który ma tak słaby sprzęt ale chciałbym ewentualnych posiadaczy przestrzec przed aktualizacją Mobipocket readera na BB do wersji 6. Niestety jest zbyt wymagająca sprzętowo i każde przewrócenie strony to kilka sekund przeszkadzającego kręcenia klepsydrą i dodatkowo 300kb mniej wolnej pamięci w zamian za zbyteczny zdalny dostęp do eBookstore. Na stronie www nie ma w starych wersjach do downloadu żadnej poprzedniej wersji dla BB. Kosztowało mnie godzinę szukania znalezienie wersji 5 pracującej z softem niższym niż 4.2. dzięki bogu już wróciłem do starej wersji :)
Padre - najlepiej dołącz tą wersje gdzieś do postu na forum żeby się nie zagubiła w tłoku i była dla innych potencalnych użytkowników 7730(może jacyś sie jeszcze znadą)
Ja nie mam żadnych problemów z konwersją - przypuszczam że chodzi o wersję Word-a (mój brat nie może w ogóle konwertować, bo ma Worksa na lapku). Zawsze można spróbować Mobipocket Creatorem i dopiero później do Readera.
Ewentualnie do mnie na PW - mogę pomóc przekonwertować.
Mobipocket Reader jest jednym z mocniejszych powodów dla których mam BB :)
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Dla wszystkich użytkowników starszych serii - odgrzebałem program, który niezawodnie działał sto lat temu na Samsungu C100 :)
nazywa się to mjbook maker i potrafi przerobić na jar i jad dowolną treść txt czy rtf
Strona programu: http://www.mjsoft.nm.ru/booke.htm
Działa na terminalach serii 7(1-7)XX
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Tutaj podaje link dla tych którzy szukają ebooków na swoje BB, oto link : www.ebook.pl
Naprawdę warto odwiedzić, dużo książek. ms115209
MarcinKce
BlackBerry: 7290
Wysłany: 2008-05-26, 15:32
Witam, mam problem, a mianowicie gdy wrzucam ebooka w .pdf (gazeta Auto Świat) wyskakuje błąd na kompie, a na terminalu wyświetla się '' occurred during the transfert. Transfert interrupted''. Posiadam BB 7290, Mobipobketa chyba najnowszego. Czy da się coś zrobić?
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum