BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-06-14, 06:51
Domestos vs Cif napisał/a
jeszcze taki mały offtop:
Powiedz mi (na tym forum już się gubie i nawet nic o tym nie czytałem) co to sa te wiadomości PIN i czy moge je używać bez BIS/BES
Widzę, że jesteś konsekwentny i - tak jak sobie postanowiłeś w innym wątku - z opcji
"szukaj" nie korzystasz. A szkoda, bo jakbyś użył tej magicznej funkcji to byś znalazł temat "Wiadomość PIN":
http://www.bbpolska.org/wiadomosc-pin-vt1244.htm
Prędzej czy później dochrapiesz się warna.
Brak (albo obecność) mmsów może zależeć między innymi od: operatora, softu, modelu jeżynki i kursów walut (chociaż w tym ostatnim wypadku nie jestem pewien)
Dodał bym jeszcze, że od tego czy pada deszcz w Budapeszcie.
A tak poważnie to od softu chyba nie do końca bo na żadnym nie miałem mms'ów niezależnie czy to oficjalna wersja czy beta, operator twierdzi że nie ma nic do tego, 8100 teoretycznie obsługuje mms'y więc zostaje kurs walut... ;|
No więc napiszę jeszcze raz, na wersji softu (poprzedniej) 4.2.0.94 nie miałem MMSów, po aktualizacji softu d o4.5.0.42 mam i nic nie musiałem ustawiać, ponieważ ustawienia dla PLUS GSM już tam były. Niemogłem odebrać MMSów, ale na drugi dzień (albo po ponownym uruchominiu BB) wszystko działało i nadal działa idealnie.
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
BlackBerry: 8100
Wiek: 24 Dołączył: 21 Mar 2008 Posty: 86 Skąd: Z nienacka
Wysłany: 2008-08-23, 12:00
A u mnie jest tak: jeżyna z salonu Ery, z pierwotnym softem takiej opcji jak MMS nie miała. Pani w BOK powiedziała że nie ma i nie będzie. Na dzień dobry tel dostał kartę heyah. Po upgrade softu opcja się pojawiła, ale z ta siecią mms-ów nie dała. Po wrzuceniu karty żony [abo w Erze] mmsy idą aż miło. Wot siurpryza teraz pytanie czy jeśli przesiądę się na taktaka to wysyłanie/odbiór będzie możliwe
robzjk
BlackBerry: 8100
Wysłany: 2008-08-24, 11:33
Ja również mam włożoną kartę turbosim i rówież mam problem z wysyłaniem i odbieraniem MMS. Podczas wysyłania MMS pojawia mi sie komunikat NO MMS SERVICE RECORD może ma ktoś jakąś radę ??
No to masz i tak lepiej niz ja bo u mnie wogole nie ma opcji mms, jesli bb potrzebuje pobrac info o mms z sieci to jestgem w stanie twierdzic, ze tornado(lub lock innej sieci) w tym przeszkadza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum