Mam dla was dzisiaj ciekawą propozycje.
Consilient push to program pocztowy działający podobnie do bisa.
Zakładamy konto na stronie, podajemy nasz numer telefonu i skrzynki pocztowej( do 5ciu skrzynek chyba). Serwer wysyła nam link z programem. Po zainstalowaniu i sknfigurowaniu programu odkładamy telefon i bacznie obserwujemy kiedy zapali się czerwona lampka, oznajmiajaca przyjście pierwszego maila.
Minusem jest to, że mail dochodzą do skrzynki w programie a nie tak jak w bis do skrzynki bb. ale za to każdy mail jaki wysłałem(konto mam na gmailu) doszedł od razu, tak z 30 sekund po wysłaniu z kompa z innej skrzynki już mi sie lampka w telefonie zapaliła.
Nie wiem tylk jeszcze czy ten programik jest kilobajtożerny bardzo, ale o ile sie nie myle, jeśli jest to technologia push to dane przesyłane są tylko jak serwer wysyła poczte, a program na telefonie sam z siebie nie powinien sie łączyć z netem.
Życze miłej zabawy.
Aha, po zainstalowaniu programu na telefonie trzeba wpisać parametry, a są one podane w mailu na skrzynce.
Wiem ze trochę lamerskie pytanie, ale czy za push sie płaci normalnie jak za dostęp do neta w tym przypadku? Bo w takim razie za 5mb to by sie trochę zapłaciło.
tak ale kiedy dojdzie do Ciebie mail z załącznikiem programik podaje Ci jego wielkość i pyta się czy chcesz go pobrać.
Programik super. Mi podczas testów zżera jakieś 5 kb/h przy odebraniu kilku krótkich maili.
Nie idzie przez operę;(
pyta mnie czy uruchomić przeglądarkę ale nie mam wykupionego BIS u operatora i przeglądarka nie jest dostępna.
Kiszka.
Zna ktoś jakiś trik jak to obejść?
Ściągnąć jakoś na kompa i z kompa do telefonu może?
Fajny, mejle rzeczywiście szybko przychodzą i bez błędnie, ale jest jeden problem, przez który przesiadam się na GMaila: na 3 wysłane mejle tylko jeden doleciał...
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-01-25, 00:25
No co Ty...
czytałem tę ich pomoc na stronie i tam jest instrukcja i screeny jak zmieniać te ustawienia.
Ale zobacz jaka lipa. oferują obsługę do 5 kont pocztowych i prawie żadne poza google, yahoo, hotmail nie działają :) próbowałem obet interie i tlen. nic a nic.
_________________ Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum