Wysłany: 2008-03-13, 14:59 Brak dźwięku przychodzącego maila :(
Panowie, mam dosy dziwny problem na 8310. Otóż nie mam dźwięku w przypadku przychodzących maili. SMSy się ładnie zgłaszają. Ustawienia profilu sprawdzone. Nie mam już pomysłu. Może jest jeszcze jakieś inne ustawienie poza profilem?
Firmowy specjalista nie dał rady, w serwisie operatora po obejrzeniu BB powiedzieli, że nie mają pojęcia i trzeba wysłać do serwisu, wymienią oprogramowanie i zwrócą po 2 tygodniach :(
Po kilku mniej lub bardziej udanych próbach namierzyłem problem.
Otóż instalując mój BB desktop manager wybrałem opcję synchronizacji certyfikatów co spowodowało dodanie dodatkowego wpisu w Opcje -> Opcje bezpieczeństwa -> Ustawienia ogólne i na samym dole w polu Usługi zamiast 1 miałem 2 różne wpisy.
Nie wiem co to zmieniało, ale skutkiem ubocznym właśnie był brak dźwięku i/lub wibracji w momencie otrzymania maila.
Nie dało się niczym usunąć tego 2 wpisu, ale po wykonaniu master resetu już było ok, odinstalowałem jeszcze synchronizację certyfikatów na PC.
Problem niestety się powtórzył, tzn. nic nie zmieniałem, synchronizacja certyfikatów jest wyłączona, a znowu w Opcje -> Opcje bezpieczeństwa -> Ustawienia ogólne -> Usługi mam wpisy:
Desktop [adres e-mail] - ten wpis "wpadł" mi po tygodniu użytkowania i od momentu pojawienia się go nie mam dźwięków maili przychodzących
Desktop [cyfry](3DES) - ten wpis pojawił się jako pierwszy i dzwonki mi działały
Potrzebuję porady jak usunąć ten pierwszy wpis lub jak sprawić, żeby znowu były sygnalizacje wiadomości korporacyjnych (ponieważ wiadomości z BISa oraz SMSy są sygnalizowane poprawnie).
Mogę oczywiście wykonać ponownie master reset, ale firmowy admin mnie zamorduje, jak go będę ponownie prosił o aktywowanie dostępu do BESa.
Poza tym chodzi o to aby nie czasowo wyleczyć lecz całkowicie wyeliminować problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum