Naviexpert jest dość dobrym programem do nawigacji. Niestety ale na BB9000 nie chodzi nawet wersja 4.1.
Mam już BB9000 i sprawdziłem. Codziennie dzwonie do znajomych w Orange żeby podesłami odpowiednią wersje.
Na BB8800 i 8820 polecam Naviexperta 4.1 działa stabilnie, mapy są dokładne i co najważniejsze 90% fotoradarów
A tak pozatym BB9000 rewelacja poza transmisją 3G.
Przy 3G usługa BB nie chodzi stabilnie. Wysyłanie czegokolwiek jest "ruletką" wyśle/nie wyśle
Naviexpert jest dość dobrym programem do nawigacji. Niestety ale na BB9000 nie chodzi nawet wersja 4.1.
Mam już BB9000 i sprawdziłem. Codziennie dzwonie do znajomych w Orange żeby podesłami odpowiednią wersje.
Przy 3G usługa BB nie chodzi stabilnie. Wysyłanie czegokolwiek jest ruletką wyśle/nie wyśle
Co ty opowiadasz ?? na poprzedniej stronie tego tematu, kolega z Orange pisze, że do Boldów w Orange dają NaviExpert 4.1 właśnie.... Twoi znajomi z Orange albo są słabo zorientowani, albo nie chcą lub nie mogą podesłać ci aplikacji.
Co do transmisji 3G to pochwal się w jakiej sieci działasz i jaki masz zasięg 3G w miejscu w którym z niego korzystasz a nie przylepiasz łatkę Boldowi, że słabo działa w 3G. Ja w Orange mieszkając nieopodal stolicy nie mam ani problemów z 3G ani z BISem w zasięgu 3G
[ Dodano: 2008-09-30, 23:14 ]
wiciu napisał/a
ja mam też bb9000 i niestety w orange nie wiedzą jak mi mają sprzedać naviexperta oferują navi fona
Może zadzwoń *800 i pod chyba czwórką połącz się z konsultantami od usługi Blackberry. Może dzwonisz po prostu do ogólnego BOK, a tam mało kto wie co to jest BB. Z tego co piszesz, skoro ci proponują Navifon, który nie działa w ogóle w telefonach Blackberry..
_________________ BlackBerry® Bold™ v4.6.0.214 z T-Mobile D w Orange PL
Co ty opowiadasz ?? na poprzedniej stronie tego tematu, kolega z Orange pisze, że do Boldów w Orange dają NaviExpert 4.1 właśnie.... Twoi znajomi z Orange albo są słabo zorientowani, albo nie chcą lub nie mogą podesłać ci aplikacji.
wersja naviexperta 4.1 którą mam jest dedykowana do 88xx. niestety nie chodzi na boldzie
Co do moje seci. Działam w Orange. W trójmieście mam problem ze stabilnością 3G, szczególnie podczas jazdy samochodem. Nie twierdze że problemy są ze strony urządzenia, może to być wina Orange.
Przejście na EDGE rozwiązało ten problem.
No widzisz i wszystko się wyjaśniło. Nie masz wersji dla Bolda i tego nie dodałeś, napisałeś jedynie, że 4.1 nie chodzi na Boldzie. Trudno, żeby aplikacja dla 88xx chodziła w 9000. W historii mojego posiadania BB nie przypominam sobie wspólnych softów dla różnych modeli Blakberry'ch
[ Dodano: 2008-10-01, 13:09 ]
lzkn napisał/a
Przy 3G usługa BB nie chodzi stabilnie. Wysyłanie czegokolwiek jest ruletką wyśle/nie wyśle...
Nie twierdze że problemy są ze strony urządzenia, może to być wina Orange.....
To dobrze, że się poprawiłeś, bo twoje stwierdzenie, które cytuję, określa raczej Bolda jako urządzenie które nie radzi sobie z 3G, a nie sieć..
A ja (tzn.moja firma) dostała dzisiaj odpowiedź na zapytanie o BB9000:
Nie posiadamy takowego w ofercie.
Podejrzewam że może nie skojarzyli że bold to 9000. Albo rzeczywiście tylko ściemnają że go wprowadzili a nie da się go zakupić.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
To idź do innego salonu, najlepiej firmowego. Też kiedyś spotkałem się z taką sytuacją, a innym razem to nawet "miałem obowiązek" do danego modelu dokupić starter POP. Prawdopodobnie sprzedawca, który ma większą prowizję od nowej aktywacji i być może lepszego telefonu kombinuje, żeby nie sprzedać w "Propozycji". Kiedy mnie to spotkało zadzwoniłem do BOKu, gdzie powiedzieli, że nic im nie wiadomo na temat takich praktyk...
W takim razie wszystko jasne.... Z tym też już nieraz się spotkałem w Orange.. Nowy, teoretycznie niepewny klient jest lepiej traktowany jak stary i sprawdzony....
W takim razie wszystko jasne.... Z tym też już nieraz się spotkałem w Orange.. Nowy, teoretycznie niepewny klient jest lepiej traktowany jak stary i sprawdzony....
To nie tylko w Orange tak jest niestety Nowych musza jakos zachecic a starzy ktorym wydaje sie ze sa na dobrych warunkach to i tak zostana Lecz nie zawsze ..
_________________ BlackBerry 8310 Curve OS v4.5.0.93 PL
No Lock + 4GB SDHC
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum