Witam,
Kilka dni temu kupiłem Bolda na Ebay-u... Próbowałem zainstalować BB Maps ze strony blackberry.com niestety bez powodzenia... czy aby to zainstalować je na telefonie trzeba mieć uruchomioną usługę u opeatora? Dzięki...
HNRY, myślę, że do obsługi bbmaps BIS jest nie potrzebny, ale zerknij sobie w opcje, opcje zaawansowane i aplikacje. I zobacz czy tam masz na wykazie bbmaps. Jeśli masz a nie widzisz ich w menu znakiem tego operator od którego pochodzi sprzęt zablokował możliwość korzystania z map (to nagminne w ostatnich wersjach softu).
A póki co polecam instalacje google maps for blackberry.
pzdrwm
HNRY, myślę, że do obsługi bbmaps BIS jest nie potrzebny...
Sądzę, że HNRY pisząc o włączonej usłudze nie miał na myśli BISa tylko usługę nawigacji o ile taka jest w Orange. Czytałem o usłudze Navifon, za którą płaci się abonament aby mieć nawigację. Nie wiem tylko czy działa ona w BB
_________________ BlackBerry® Bold™ v4.6.0.214 z T-Mobile D w Orange PL
Navifon nie jest dostępny i nie będzie na platformę Blackberry.
Dla klientów Orange kupujących u operatora terminal Blackberry jest dawana licencja do Naviexperta na okres 24 mies.
Z tego co wiem na crackberry.com ostatnio losowali darmowe kody odblokowujące do map chyba dla Orange UK. Co by oznaczało że operatorzy blokują dla kasy.
i co sie chwalisz ze dostaniesz>)
ja mam iphona:) dam go tobie i zabiore ci bolda:))))
Wojtas luzzz :) damy rade :) przeciez jeszcze Nokie E90 dostaniemy :) wiec bedziemy sie jakos wymieniac :) a boldy mam nadzieje ze ze 2 sztuki nam wpadna :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum