Witam, dopiero zaczynam zabawe z BlackBerry, posiadam model 8300 Curve,
Sprawa jest następująca, po prostu nie moge odbierać żadnych plików przez bluetooth od innych telefonów wysyłam bez problemu. Drugi problem ma taki iż nie wiem gdzie ustawia sie prefix-y, automatycznie sam telefon wsadził mi prefix +66 jakiegoś kraju i musze zmieniać całą książke na +48 jeśli wiecie gdzie to mozna zmienić to też pomóżcie. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Dzięki z góry :)
nie moge odbierać żadnych plików przez bluetooth od innych telefonów wysyłam bez problemu.
Jest jeszcze taki myk że w blackberry musisz ustawić tryb oczekiwania na plik wysyłany przez bluetooth. Jak wejdziesz w multimedia (tam gdzie masz dzwonki lub obrazki) wchodzisz do menu i wybierasz "odbierz za pomocą bluetooth". Teraz spróbuj coś wysłać z innego telefonu na BB.
Jednakże mój przedmówca także ma rację, przy niektórych softach jest problem z odbieraniem plików z innych marek telefonów. Pomiędzy BB zawsze działać powinno.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Witam posiadam BB 8100 pearl i mam problem z buletooth. Mianowicie ja nie moge ani wysylac ani odbierac ja wykrywam innych i inni tez mnie wykrywaja ale nic nie idzie ;( prosze o pomoc
Ale wiesz napewno jak to robić?
Najpierw trzeba sparować urządzenia w zakładce bluetooth wpisując hasło, wtedy telefon kolegi dodaje sie na liste urządzeń, i dopiero potem możesz wysyłać do kogoś.
a jest jakis tip jak odbierac lub wysylac pliki w 7100v? jeszcze nic nie udalo mi sie nim przetransferowac, chociaz spairowalem sie z roznymi telefonami (motorola V3, SE jakistam, urzadzenie BT na USB...). nigdzie nawet nie moge znalesc opcji wyslania czegos.
wgralem najnowszy soft, 4.1.costam, podobno 4.2 rozwiazuje problem ale nie ma tej wersji na moj telefon.
ogolnie potrafie zyc bez obrazkow od kolegow, ale chcialbym zeby ten BT mial jakiekolwiek zastosowanie, a nie znam nikogo z BB. jakis pomysl?
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2007-12-03, 06:39
Witam, sam sobie odpowiedziałeś na pytanie , dopiero OS 4.2 obsługuje profil bluetooth umożliwiający transfer plików a zatem nic w tej sprawie nie zrobisz na 7100v. Piszesz , że chciałbyś aby bluetooth w Twoim 7100 miał jakiekolwiek zastosowanie. Przecież ma, możesz podłączyć słuchawkę mono.
Witam ja mam problem z moim 8310 Curve Blutek chodzi z telefonami przesyłanie git. Ale na PC to już tylko w jedną strone, mianowicie moge wszystko wysłać z BB na PC ale z PC do BB przez bluta to nie. Co może być przyczyną????
Witam ja mam problem z moim 8310 Curve Blutek chodzi z telefonami przesyłanie git. Ale na PC to już tylko w jedną strone, mianowicie moge wszystko wysłać z BB na PC ale z PC do BB przez bluta to nie. Co może być przyczyną????
A robiłeś tak:?
na PC prawym przyciskiem na pliku i wybrać WYSLIJ DO ----> URZĄDZENIE BLUETOOTH
w telefonie wejść w multimedia, wybrać opcje i ODBIERZ PRZE BLUETOOTH
(wczesniej musisz mieć sparowany PC z BB)
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
hehehe niestety nie posiadam takiej opcji :o( Mój blut to BlueSoleil
A co oznacza że komp ma pyć sparowany??? Jest na to jakaś opcja w windzie???Dla ciekawości moja laska ma Sagema X411 czy coś tam i jest ten sam problem Blut działa w jedną stronę. Na innych Nokiach czy SE czy nawet Motkach działa w dwie strony!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum