Na poczatku chcialem wszystkich powitac poniewaz jestem nowy na tym forum. Przeszukiwalem forum ale nie znalazlem problemu podobnego do tego ktory mam. Otoz jestem uzytkownikiem BB8800 od okolo tygodnia, telefon z tego co widze po ekranie powitalnym i po jednej z kompozycji pochodzil z sieci T-Mobile. Otrzymalem ten telefon ze zdjetym simlockiem i w tej kwestii wszystko wydaje sie ok poniewaz telefon smiga na karcie Ery bez problemu. Natomiast mam problem z Bluetooth a dokladnie nie moge zmienic opcji "Do wykrycia" poniewaz jest ustawiona na nie i jest przy tym mala klodeczka. Podobnie jest z haslem do sluchawki ktorego rowniez nie moge usunac z powodu blokady. Haslo moge co najwyzej zmienic. Poprzedni wlasciciel poinformowal mnie ze jest to blokada nalozopna przez T-Mobile. Czy ktos poradzi mi jak usunac ta blokade aby telefon byl w pelni funkcjonalny ?
Pozdrawiam
podłącz BB, uruchom program i wybierz opcję WIPE lub RESET TO FACTORY, w ten sposób wyczyścisz całe Blackberry (w tym sms'y, aplikacje oraz cały soft), nastepnie ściągnij i zainstaluj nowy OS. jeszcze nie jestem az tak zaawansowanym uzytkownikiem BB (tak mi się wydaję), ale mam nadzięję ze to pomoze.
...no i wszystko jasne, kamiloo pomógł
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
wielkie dzieki, szczerze mowiac natrafilem na ten post na forum ale gdy wykonalem pkt dotyczacy jak sprawdzic czy na telefonie jest ustawione ITP i wykonalem krok po kroku to znalazlem tam
usługi: brak usług.
mimo wszystko sprobuje zrobic tak jak we wskazanym poscie
WITAM
MAM MALY PROBLEM A ZARAZEM DUZY:) OD JAKIEGOS CZASU NIE MOGE SIE POLACZYC Z NIKIM PRZEZ BLUETOOTH nie wime co sie stalo grzebalem w opcjach i mysle ze wsyzstko jest ok. jest do wykrycia i wogole. czasem pojawia mi sie abym wpisal haslo(zawsze wpisywalem obojetnie co i kolega w innym telefonie to samo haslo i bylo ok. a teraz cos sie porobilo i -nie mozna poaczyc sie z.../ wszedelem w polaczenia i tam jak jest telefonia komorkowa i bluethooyh to powinno byc zielony ptaszek-ze bluetooth dziala poprawnie, natomiast jest tylko żółty minus czyli cos jakby bylo wylaczone/ mozecie mi pomoc?
pozdrawiam i licze na was:)
te 8800 macie cos pechowe wlasnie odnosnie tego BT bo na Curevkach smiga wszystko.
Wuja ma 8820 z os bodajze 4.2 jak bede u niego 1 dzien to sprawdze co i jak i dam znac czy cos poszlo czy nie .
_________________ BlackBerry 8310 Curve OS v4.5.0.93 PL
No Lock + 4GB SDHC
Ja mam soft 4.5.0.55 (81), i wszystko działa oprócz BT. Ewentualnie zapodajcie mi link do jakiegoś softu 4.2 i najlepiej Orange Pl, bo słyszałem że on jest najlepszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum