Mam problem podczas uruchamiania serwera wyskakuje blad ze nie moze uruchomic jakiejs uslugi. Potem jednak po zalogowaniu wydaje sie ze wszystko dziala, ale w eventlogu servera mam co chwile jakies warningi i bledy wklejam ponizej kilka z nich:
Kod
Event Type: Error
Event Source: BlackBerry Messaging Agent BLACKBERRY
Event Category: None
Event ID: 40243
Date: 4/22/2008
Time: 2:04:06 PM
User: N/A
Computer: BLACKBERRY
Description:
The description for Event ID ( 40243 ) in Source ( BlackBerry Messaging Agent BLACKBERRY ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: OTAFM: message reference is not found, notification was discarded (RID=225269) (Entry not found in index 0x0404).
Kod
Event ID: 10379
Time: 1:47:27 PM
Description:
NSFNoteCopy returned for user CN=Tomasz Wojcik/OU=KOR/O=Chartwig (Unable to write to database because database would exceed its disk quota. 0x02FE)
Kod
Event ID: 10474
Time: 10:08:51 AM
Description:
Cannot open NID=534CA for user Katarzyna Kalbarczyk/OWD/Chartwig (Unable to write to database because database would exceed its disk quota. 0x02FE)
Kod
Event Type: Warning
Event ID: 20169
Time: 2:19:22 AM
Description:
OTAC config timed out while waiting for response
Lukas pomoz.
ps. sory ale nie mam polskich znakow na serwerze.
EDIT: 2 i 3 błąd chyba rozgryzłem chodzi o to że w lotusie mają przekroczoną quotę swoich skrzynek ale 1 i 4 pozostają aktualne.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
ad.1 proponowałbym wgranie najnowszych łatek ale przed tym restart usługi BlackBerry Messaging Agent i sprawdzenie z jakimi prawami się usługa uruchamia plus restart serwera.
ad.2 włączone są limity na bazie nfs użytkownika.
ad.3 to samo co wyżej.
ad.4 nie wiem czy to nie jest problem przy aktywacji jakiegoś usera przez OTA
Mam problem podczas uruchamiania serwera wyskakuje blad ze nie moze uruchomic jakiejs uslugi. Potem jednak po zalogowaniu wydaje sie ze wszystko dziala, ale w eventlogu servera mam co chwile jakies warningi i bledy wklejam ponizej kilka z nich:
Kod
Event ID: 40243
Time: 2:04:06 PM
Description:
The description for Event ID ( 40243 ) in Source ( BlackBerry Messaging Agent BLACKBERRY ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: OTAFM: message reference is not found, notification was discarded (RID=225269) (Entry not found in index 0x0404).
Wiadomość na urządzeniu zawiera referencyjne ID do obiektu który nie istnieje w bazie użytkownika na serwerze BlackBerry. Taka sytuacja występuje na przykład wtedy gdy użytkownik ma ustawione w telefonie trzymanie maili na zawsze (nie ma automatycznego kasowania wiadomości po 2,4 itd tygodniach).
Ostatnio zmieniony przez stonix 2008-10-20, 14:58, w całości zmieniany 2 razy
BlackBerry: Bold
PIN: 2556EA8F
Wysłany: 2008-10-16, 07:30
stonix napisał/a
Błąd numer 1:
Event ID ( 40243 )
OTAFM: message reference is not found, notification was discarded (RID=-1048194027) (Entry not found in index 0x0404).
Wiadomość na urządzeniu zawiera referencyjne ID które nie istnieje w bazie użytkownika na serwerze BlackBerry. Taka sytuacja występuje na przykład wtedy gdy użytkownik ma ustawione w telefonie trzymanie maili na zawsze (nie ma automatycznego kasowania wiadomości po 2,4 itd tygodniach).
Ilu masz użytkowników?
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
Wysłany: 2008-10-20, 09:22
stonix napisał/a
tak msde, log jest wprost przepełniony tym błedem :)
Błąd ten dotyczy wiadomości która znajduje się na urządzeniu, a nie ma jej w bazie danych na BlackBerry Enterprise Server.
Problem ten jest związany z:
1.Błądem w bazie danych.
2.Na urządzeniu masz zaznaczone, żeby wszystkie maile były trzymane na zawsze. Na BESie wiadomość po jakimś czasie została usunięta, a na urządzeniu nie.
Błąd ten dotyczy wiadomości która znajduje się na urządzeniu, a nie ma jej w bazie danych na BlackBerry Enterprise Server.
1.Błądem w bazie danych.
2.Na urządzeniu masz zaznaczone, żeby wszystkie maile były trzymane na zawsze. Na BESie wiadomość po jakimś czasie została usunięta, a na urządzeniu nie.
Hmmm... Domelu, bardzo dziękuję Ci za wyjaśnienie, chciałbym jednak zaznaczyć, iż mój post był w tym wątku odpowiedzią na problem kolegi który ten wątek utworzył. Reasumując, dziękuję, że potwierdziełeś moją odpowiedź
PS Być może słabo sformatowałem mój pierwotny post, stąd ta pomyłka. Już go nieco poprawiłem.
Wysłany: 2008-10-22, 10:28
stonix napisał/a
Domel napisał/a
stonix napisał/a
1.Błądem w bazie danych.
Hmmm... Domelu, bardzo dziękuję Ci za wyjaśnienie, chciałbym jednak zaznaczyć, iż mój post był w tym wątku odpowiedzią na problem kolegi który ten wątek utworzył. Reasumując, dziękuję, że potwierdziełeś moją odpowiedź
PS Być może słabo sformatowałem mój pierwotny post, stąd ta pomyłka. Już go nieco poprawiłem.
Spoko, czasami na szybko odpisuję i możliwe, że faktycznie źle zacytowałem :)
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum