BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-07-05, 08:00 BlackBerry w planach. Pomocy!
Cześć :)
Jak widzicie, jestem tu nowa a moje BlackBerry póki co w planach. Chciałabym dowiedziec się paru rzeczy, mam nadzieję, że pomożecie cżłowiekowi w potrzebie. Jeśli odpowiedź na któreś z moich pytań już były, bardzo proszę o link, będę bardzo wdzięczna :)
Chciałabym przede wszystkim dowiedziec się:
1) Czy usługa BlackBerry działa w Orange dla klientów indywidualnych oraz jaka jest cena miesięcznego korzystania z usługi;
2) Czy to, jaki mam plan taryfowy ma jakiekolwiek znaczenie i czy mogę zostawić swój numer i plan czy musze koniecznie podpisywać nową umowę;
3) Obecnie przebywam za granicą (Kanada) i tu planuję kupić BB i zastanwiam się, czy będzie bez problemu działało w Polsce, czy może tylko wybrane modele;
4) Czy obsługa BB i instalacja potrzebnego oprogramowania jest bardzo skomplikowana (patrząc na ilość problemów jakie pojawiają się w dyskusjach na forum mam poważne obawy).
Napisal bym ze istnieje maly pomocnik i wszystko jest na forum no ale w koncu od czegos jestesmy ;p
ad1. Tak mozna uruchomic BIS'a w orange za 20 zl miesiecznie
ad4. Moze nie tyle co instalacja jak obsluga oprogramowania ;p sprawie nieraz problemy niektorym ;p wszystko zalezy co chcesz instalowac, generalnie rzecz biorac aplikacje przeznaczone pod konkretny model dzialaja na nim bez wiekszych problemow. A obsluga BB nie jest trudna kwestia przyzwyczajenia i smiga sie az milo :D
co do 2 i 3 pytania niebede odpowiadal bo niejestem pewien swojego przekonania i niechce wprowadzac w blad ;p
pozdro :D
Edit by twoface:
Nie z czasownikami osobno. Przecież tego uczą w 3 klasie podstawówki
Używaj polskich znaków
A tam czepiasz sie szczegolow;p po nocce bylem dopiero co wstalem :P wazne ze wiadomo o co chodzi :D
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-07-07, 07:13
Killler_Queen napisał/a
czy w BB kupionym za granicą można spodziewać się polskiego menu? Czy to kwestia zainstalowanego oprogramowania?
Tak, generalnie jest to kwestia OS zainstalowanego w telefonie, staraj się instalować te z rozszerzeniem "multilanguage" (choć zdarzają się i takie bez języka polskiego). Jak byś chciała sama doinstalowywać język polski polecam lekturę tego wątku:
http://www.bbpolska.org/p...pearl-vt298.htm
- Ad. 2 - również z tym zagadnieniem najlepiej skontaktować się z biurem obsługi klienta interesującego Cię operatora
- Ad. 4 - przed zakupem polecam zapoznać się ze stroną na której masz wymienioną specyfikację telefonów Blackberry (najbardziej wiarygodną bo rimowską):
http://na.blackberry.com/eng/devices/
Wysłany: 2008-07-23, 06:50
Mam jeszcze jedno pytanie:
Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego gdy wysłałam w Polsce koleżanke do salonu Orange żeby dowiedziała się dla mnei paru rzeczy powiedzieli że Orange nie przewiduje usługi BB dla klientów indywidualnych tylko wyłącznie dla firm?! To możliwe, że oni sami nie wiedzą, co mają? Bo jak się o tym dowiedziałam, to musiałam usiąść. Poważnie.
A i jeszcze pytanie (przepraszam za zawracanie głowy) ale żeby korzystać z BB jak ze zwykłego telefonu, wystarczy mi moja karta SIM czy potrzebuję czegośc jeszcze, jak to jest z Waszymi BB?
Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego gdy wysłałam w Polsce koleżanke do salonu Orange żeby dowiedziała się dla mnei paru rzeczy powiedzieli że Orange nie przewiduje usługi BB dla klientów indywidualnych tylko wyłącznie dla firm?! To możliwe, że oni sami nie wiedzą, co mają? Bo jak się o tym dowiedziałam, to musiałam usiąść. Poważnie.
Orange ma spore problemy z kompetencjami pracowników. Z drugiej strony koleżanka mogła źle sformułować pytanie. W Orange jest usługa BlackBerry dla klientów indywidualnych - wiem, bo sam korzystam. Nazywa się to Blackberry Internet Service, w skrócie BIS, kosztuje jakieś 24zł i obejmuje nielimitowany dostęp do maks 10 kont pocztowych.
Do korzystania z BB jako zwykłego telefonu nie potrzeba nic oprócz zwykłej karty SIM.
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Witam, ja tez planuje zakup BB, przyznaje szczerze o BIS dowiedziałam sie wczoraj i jestem zachwycona ideą, może i mi ktos pomoże :) "to to" obsługuje 10 kont moich???? czyli moge sobie założyc jak w outlooku np kilka kont które posiadam??? czyli generalnie pracuje sobie na tym jak na programie pocztowym, ale na komórce??? wiem , że to banalne pytanie, ale proszę o krótkie tak lub nie :)
Wysłany: 2008-07-29, 05:36
RBuzz napisał/a
Orange ma spore problemy z kompetencjami pracowników. Z drugiej strony koleżanka mogła źle sformułować pytanie. W Orange jest usługa BlackBerry dla klientów indywidualnych - wiem, bo sam korzystam. Nazywa się to Blackberry Internet Service, w skrócie BIS, kosztuje jakieś 24zł i obejmuje nielimitowany dostęp do maks 10 kont pocztowych.
Do korzystania z BB jako zwykłego telefonu nie potrzeba nic oprócz zwykłej karty SIM.
Dzikuję za informację :) To teraz pytanie brzmi jak uruchomić usługę skoro Orange nie wykazuje chęci pomocy? Słyszałam, że można to zrobić przez internet ale na orange,pl nie znalazłam nic na ten temat. Poza tym jak uruchomię usługę płacę za nią osobno a za komórkę (czyli abonament lub mix lub kartę) osobno tak?
[ Dodano: 2008-07-29, 06:57 ]
Zastanawiam się nad tym BB:
Wysłany: 2008-07-31, 04:26
Ładowarka pasująca do polskich gniazdek? Bo w Kanadzie i Stanach są zupełnie inne wejścia. I jeśli mówimy o 500 zł a nie 500 $ to byłabym zainteresowana :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum