Demko flaszowe - polecam, program wygląda obiecująco :
http://www.blackberrypear...erryunite/demo/
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Hmm więc można powiedzieć że jest to taki mały domowy BESik.
Program działa w przeglądarce internetowej, na desktopowym serwerze SQL.
Można za jego pomocą no nałozyć restrykcje na terminal żony, żeby nie ściągała programów, nei wysyłala MMS itp, otwierać pliki z komputera na telefonie przez internet ( u mnie nie działa, jestem za routerem:/)
Podobno Unite wysyła także maile z naszej skrzynki którą podamy na terminal ale niestety narazie cichodza na telefonie, pomimo że folder Unite Messages się pojawił.
EDIT:
Działa!
Po napisaniu paru maili (5) na bb i podłączeniu go do kompa, natychmiast zostają wysłane, a te maile które do tego czasu przyszły na skrzynke zostają zassane na bb!
Czyli mamy to samo co użytkownicy z BIS/BES tylo że musimy mieć bb podłączone kablem do kompa
Acha , no i co podłaczenie BB wyskakuje info na pulpicie że Transfer plików anulowany gdyż nie mam włożonej karty pamięci :)
Do transweru plików jest potrzebna karta...
A Browser faktycznie jest, nie zauważyłem, to rozwiąże problem tych którzy nie mogli instalować OTA, teraz browserek będzie działał i to w dodatu biorąc internet z komputera
EDIT:
Po lekkim tuningu tym zabiegiem:
http://www.blackberryforu...ifications.html
Możemy korzystać z programu przez bluetooth, a co za tym idzie mieć działający browser przez bluetooth, o co niedawno sie ktoś pytał.
Cały ruch idzie po APN blackberry, więc nie tylko browser działa, ale też mapy i każde oprogramowanie, które np wykorzystywałoby połączenie MDS.
Jeśli ma się serwis BIS to Unite! działa jak taki prywatny serwer BIS.
Na karte SD z kompa można pobrać plik maks 1 MB (mają zwiększyć) jeśli skonfiguruje się jakąś skrzynkę pocztową na Unite! to jest również możliwość wysyłania plików pocztą z dysków twardych (przez BB idzie tylko żądanie wysłania a komp korzystając z własnego połączenia wysyła na dany adres plik)
Wybrane foldery automatycznie synchronizują się z BB jeśli zostanie podłączona do kompa po usb (bądź jeśli blackberrynka jest wyposażona w WLAN i mamy w domu WLAN to synchronizacja plików następuje po WLANie jak tylko BB znajdzie się w zasięgu sieci)
Prócz restrykcji na telefon/net możemy też podejrzeć gdzie nasza małżonka dzwoniła na jakie strony wchodziła oraz gdzie wysyłała smsy i mmsy (oczywiście widzimy również ich treść). Do tego dochodzi lokalizacja paletek, które mają wbudowanego GPSa (ale tutaj użytkownik musi wyrazić zgodę na lokalizację).
No i oczywiście jest możliwość zmiany hasła BB oraz zablokowanie urządzenia
[ Dodano: 2008-05-19, 23:55 ]
Adrian8891 napisał/a
to po co taki BESik skoro maile schodzą jak podłączymy BB do komputera? Równie dobrze można odpalić outlooka i sobie je przeczytać.
Jak masz chociażby BISa serwis to nie musisz podłączać BB do kompa, żeby maile schodziły - idą po apn blackberry
Ma to też swoje minusy serwer zamula troche kompa (czytaj laptopa) jest urchomione 5 tysięcy procesów więc troce kiepsko i nie można nawet tego wyłączyć.
Właśnie obawiam się, że laptopa będzie zamulać (a wkrótce czeka mnie obowiązkowa przesiadka na lapka). Dorzuci się troche ramu i jakoś pójdzie ;)
A póki co to Unite! spełnia moje wymagania (poza wspomnianym już narobieniem "smaka" na BIS w najbliższej przyszłości;)) - wracam do domu, podłączam terminal do kompa i robie swoje rzeczy a on sam powiadamia mnie czy mam nowe maile na kilku skrzynkach. Żeby jeszcze robił kawę ;)
mrkubix - czyli żeby wszystko działało trzeba mieć uruchomioną tą "stronę" serwerową w przeglądarce? Czy też może wystarczy poczekać aż wywołany zostanie Device Manager i on przejmuje na siebie działanie Unite? Zarwałem pół nocki żeby się pobawić, ale zapomniałem o tym drobnym szczególe ;)
Powiem tak, mi mojego kompa Unite! nie zamula a mam skonfigurowane na nim 4 paletki z czego 3 z wifi i dziennie kilka mp3 i fotek po wlanie się przerzuca automatycznie (komp nie jest demonem prędkości - działa na procku VIA)
Unite! działa jako serwis w windzie więc nie musisz mieć odpalonej strony administracyjnej, żeby Ci to działało.
Hmm szkoda tylko że po aktywacji Unite! załozył mi IT policy na bbku i zablokował włączonego firewala
W dodatku po odłączeniu od komputera nie pojawia mi się już zwykła przeglądarka tylk ta Unite i nie moge jej zmienić w żaden sposób, więc kompletnie mi się internet w telefonie zablokować przez to;]
Odinstalowanie z komputera oczywiście nie usówa programu z BBka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum