BlackBerry: 8100
PIN: 250C674F
Wysłany: 2008-10-11, 00:25
a ja utknąłem bo walczę z uruchomieniem BT. jak mi się już udało znaleźć wpisy potrzebne zainstalowania drivera BT to musiało braknąć pliku systemowego
dam znać jutro.
EDIT
Zawisłem. W sensie dosłownym. Na kablu. Nie jestem w stanie uruchomić BT przez brak driverów. Udało mi się dorwać instalkę systemu, ale nie pomogło. Nawet wg. propozycji RBuzz'a w innym wątku. Tak więc pozostaje przeciągnąć ze 4m usb do łóżka a żonie oddać kompa
EDIT 2
Najlepiej spróbować samemu, ale jakoś się boję - Myślicie, że usunięcie ITPolicy poskutkowałoby zdjęciem firewall'a z jeżyny? Tak mi to dziś wpadło
_________________ Odkąd wprowadzono pilota, dzieci stały się nie potrzebne.
Udało się !! Odinstalowałem wszystkie składniki UNITE'a łącznie z serwerami zaczynając od aplikacji BlackBerry Unite (UWAGA! Samo odinstalowanie aplikacji nie usuwa wszystkiego co ładuje się podczas instalacji). Zatem po kolei odinstalowałem wszystko w panelu "dodaj/usuń programy", następnie uruchomiłem instalkę UNITE jako administrator czyli prawym myszy -> "uruchom jako administrator" (mam Vistę i tak to tu wygląda, nie pamiętam jak w XP). Po bezproblemowej instalacji podłączyłem BB do portu USB i zgodnie z instrukcją na ekranie dokończyłem aktywację !
_________________ BlackBerry® Bold™ v4.6.0.214 z T-Mobile D w Orange PL
maly problem z unite może ktoś się z tym spotkał
kiedy wysyłam pliki za pośrednictwem download menager-a to te rozpoznawalne przez BB mają 0 mb a inne przesyłane są prawidłowo czy ktoś się z tym spotkał.
[ Dodano: 2008-11-06, 10:34 ]
Czy na BB załączniki przesłane przez unite można zapisywac czy tylko przegłąda
bawie sie unite od wczorajszego wieczoru. sprawa swietna jest:) zablokowalo mi normalnie firewalla. nie moge korzystac z opery i palringo. ale tylko jak jestem odlaczony od unite. czy po podlaczeniu, opera chodzi po unite, czy ciagnie mi kase z konta? i bb messenger tez chodzi normalnie?
wiciu, też miałem taki problem i już nie pamiętam o co dokładnie chodziło, ale ten plik co ma 0 b to ma jakieś inne rozszerzenie a właściwy plik(ten co ma odpowiednią wagę) jest ukryty. Do końca dni mojej 8100 nie udało mi się rozwiązać tego problemu.
shprica, wszystko chodzi po unite. Jak chcesz się upewnić to wyłącz moduł radiowy i jak będą aplikacje się łączyły z internetem to znaczy, że nie może ci za to brać kasy z konta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum