Wysłany: 2008-07-06, 11:02 Unite i synchronizacja kontaktów
Witam!
Przejrzałem archiwum i nie natrafiłem na zbyt wiele wątków z aplikacją Unite. Przypuszczam że większość forumowiczów używa blackberry indywidualnie i stąd tak mało informacji na ten temat. Używam kilku terminali z usługą BIS synchronizując je z Unite. Mam pytanie do osób znających temat. Kiedy unite synchronizuje kontakty? Zauważyłem że kalendarz jest synchronizowany niemal natychmiast i na wszystkie paletki które są dodane do systemu, w wypadku kontaktów pojawiają się one po jakimś czasie zupełnie losowo na poszczególnych urządzeniach. Czy da się wymusić synchronizację kontaktów na żądanie tak jak robi sie to z wiadomościami? Sama aplikacja Unite ma sporą ilość ustawień w plikach konfiguracyjnych, czy da się gdzieś dotrzeć do dokumentacji opisującej te pliki?
Na stronie Blackberry dostępna jest juz nowa wersja 1.0.2. Niestety nie wiem jakie wnosi zmiany. Ze ściągnięciem jak na razie nie odnotowalem większego problemu ze ściagnięciem tak jak kiedyś. Ot po prostu po wypelnieniu formularza poszło ściąganie. Jak cos sie dowiem więcej to napiszę.
Na stronie Blackberry dostępna jest juz nowa wersja 1.0.2. Niestety nie wiem jakie wnosi zmiany. Ze ściągnięciem jak na razie nie odnotowalem większego problemu ze ściagnięciem tak jak kiedyś. Ot po prostu po wypelnieniu formularza poszło ściąganie. Jak cos sie dowiem więcej to napiszę.
Tak ja rownież sciągnąłem w sobotę. Kiedyś był dostęp zablokowany dla naszego regionu. Chyba to oznacza, że zostaliśmy "dopuszczeni" do korzystania?
luc już od pierwszej wersji wystarczy mieć BT żeby nie musiał dyndać kabel u boku bb. Gdzieś na początku tego tematu masz jak zrobić config na BT. Nie trzeba mieć BIS'u, wystarczy nie ruszać się z domu .
Mi nie dziala przez bt,
nie wiem jak to zrobić uruchamiałem ten skrypt ale to nic nie dało.
A czy do tego musi być skonfigurowany desktop manager? przez bt wcześniej?
bo o u mnie sie nie da a mam sterowniki widcomm ale oba urzadzenia są sparowane komunikacja przez bt idzie ok file tranfser itp.
A no i na jakim systemie wam sie udalo to ustawic na XP ?
ps proponuje o unite wątek przeniesc na główną strone.
_________________ BB Pearl 8100, 4.5.0.69, SanDisk SDHC 8GB, ERA, Unite
BlackBerry: 8100
Wiek: 24 Dołączył: 21 Mar 2008 Posty: 86 Skąd: Z nienacka
Wysłany: 2008-10-08, 22:44
właśnie ciągnę 1.0.3 i zobaczę. Ruszam to pierwszy raz. Na dodatek nie przewiozłem z poprzedniego mieszkania dongla bt. Będę więc dyndał dziś wieczorem ;)
EDIT
U mnie jak na razie po zainstalowaniu Śmiga po kablu. Mam zamiar przywieźć jutro dongle'a i kombinować :D A zakładka "mobile First Aid" Ci działa? Jest tam opcja aktywacji
EDIT 2
włącza firewall'a i blokuje go
_________________ Odkąd wprowadzono pilota, dzieci stały się nie potrzebne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum