Ja jestem zadowolony z Unite! tylko czy ma on ograniczony czas dostępu do serwera?
wydaje mi się że tak ponieważ jak aplikacja przez dłuższy czas ciągnie sobie info z neta to wyskakuje mi alert z zapytaniem czy połączyć ponownie:
"net.rim.device.cldc.io.ippp.SocketBaselOException
Connection Timed Out"
Można to jakoś ominąć/wyłączyć ?
No, wygląda na to że wprowadzili parę istotnych zmian:
Możliwośc przełączania pomiędzy przeglądarką Unite! i BIS, oraz wyłączenia włączenia opcji SMS i MMS, ciekawi mnie tylko czy po zainstalowaniu nadal zablokowuje firewalla włączonego, jeśli ktoś mógłby sprawdzić to byłbym wdzięczny...
Więc tak.
Wersja 1.0.1 jest beznadziejna. Trudno się instaluje(występują błędy), nie można wyłączyć firewalla, aby mieć dostęp do jakiejkolwiek strony trzeba ją dodać na kompie na listę, przełączyć między Unite! a zwykłym połączeniem też można tylko na kompie. Firewall blokuje wszystko oprócz przeglądarki standardowej(operę też blokuje). Pojawił się "remote device manager" ale nie wiem do czego służy. Więcej zmian nie znalazłem w stosunku do poprzedniej wersji...
Mój pierwszy post na forum. Znalazłem informację, że BB Unite jest już dostępny bezpłatnie dla użytkowników w stanach zjednoczonych, jednak nadal nie można go ściągnąć z kompów spoza USA lub Kanady. Dołączam się do pytania Micmusz'a. Czy jest gdzieś miejsce gdzie można spokojnie zassać BB unite?
Swoją drogą ciekawe kiedy udostępnią BB Unite w europie no i oczywiście w Polsce. :)
Pozdrawiam,
nie można go ściągnąć z kompów spoza USA lub Kanady
Teoretycznie nie można ale jak wejdziesz w link to zassania ze strony Bell, ze strony którą podałeś, zaznaczysz że jesteś z USA i wciśniesz że jesteś użytkownikiem Bell to możesz bez problemu ściągnąć...
No niestety nie do końca. Mimo, że zaznaczam, że jestem uzytkownikiem Bell lub zaznaczam darmowe ściąganie dla użytkowników w stanach to dostaję komunikat, że moje IP niestety nie należy do obszaru tych krajów w związku z czym nie mogę dokonać zassania softu. Ale skoro inni mogą to zrobić, to może ktoś byłby łaskaw zassać dla mnie ten soft i zarzucić go na jakiś serwer. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. :)
Dziękuję Porhinio. :) Wielki browar się należy. :) Właśnie się instaluje, a w zasadzie to .NET Framework'a zasysa. Ale najważniejsze, że już sam program ściągnięty i mozna działać. :)
Ludzie, działa wam net przez bluetooth po unite! ?
Zrobiłem tak jak kazali na forum z dołączonego linku ale nie działa..Download manager chodzi, a przy próbie wejścia na jakąś stronę Browserem pokazuje się błąd:
Cytat
Błąd HTTP 400:
Nieprawidłowe żądanie
Serwer nie rozumie
żądania strony lub nie
mógł go przetworzyć z
nieznanych powodów.
Spróbuj załadować inną
stronę
Ale żadna strona nie wchodzi..
Remote Device Management też nie działa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum