Hello, od 2 godzin jestem szczęśliwym posiadaczem mojego pierwszego BB. Jestem jeszcze kompletnie zielony a na dodatek mój 7290 ma simlocka na T Mobile (chyba).
Poradźcie co zrobić żeby szybko i w miarę tanio sie go pozbyć.
Ogólnie to zaszokował mnie ten BB. Jak na pierwszy kontakt, bez możliwości dzwonienia i wchodzenia do neta to ... CAŁKIEM mi sie podoba.
drodzy forumowicze mam Blackberry 8300 curve z simlockiem na nie wiem co, bo telefon jest kupiony z vodafone uk, a wyswietla sie provider polski ERA. a chcialbym kupic odblokowanie simlocka tylko nie wiem co mam kupic i z jakiej strony internetowej bo jest ich wiele, czy to ma byc polska czy zachodnia strona, i czy moze to byc odblokowanie na jakakolwiek siec prosze o pomoc. dziekuje
_________________ BB 8300 os 4.5.0.52 TimItaly official release
Mój telefon szczęśliwie został odblokowany ;) dostałem jednak tylko kod do swojego imeia.
Wszystko trwało ok. 3 tygodni.
pzdr
_________________ 8800 bb i nokia ;)
marekk Gość
Wysłany: 2008-02-23, 11:26
janusz_5 napisał/a
Mój telefon szczęśliwie został odblokowany
witam, przepraszam ale czy ktos ma jakiekolwiek doswiadczenie z tym "sklepem" zdejmujacym simlocki (http://abcgsm.eu/sklep/index.php?
Kupilem bb z orange uk a nie bardzo mam mozliwosc placenia na ebayu.
Dla wszystkich forumowiczow, ktorzy chca odblokowac Blackberry, Ja chce polecic http:\\www.mobile2mobile.net na odblokwanie Blackberry, jest to sklep z angli, sciagaja kody przez imei. Z angielskich sieci za 14.99 funtow, a innych 25. Ja mialem zablokowany w Vodafone UK, i czekalem jakis tydzien, a to tylko dlatego ze wplacilem przez konto. przyslali kod wpisalem zgodnie z instrukcja jaka jest na forum i zadzialalo.
_________________ BB 8300 os 4.5.0.52 TimItaly official release
a ja poszedlem do vodafona, to mi powiedzieli, ze nie maja kodu dla mojej sluchawy.no to olalem to co mi w salonie powiedzieli, bo oni ogolnie maja w dupie takie sprawy i i tak odpowiedzia na wiekszosc pytan jest "zadzwon pod 191 lub wejdz na vodafone.co.uk". no to wiec sie udalem na strone i po przeczytaniu informacji na temat NUC'a wyslalem do nich maila poprzez ich formularz. Nastepnego dnia przyszlo cos takiego:
Kod
Good evening Mr. [nazwisko]
Thanks for your email to Vodafone about the Network Unlock Code (NUC) for your phone. I'll do my best to help.
I have read your email and I can understand the urgency of getting the issue sorted.
Mr. [nazwisko], to check the details on your account, could you please confirm some security checks by providing the following information?
- Your address including postcode.
- Date of birth.
- Payment method
Once I˙˙ve received this, I˙˙ll be more than happy to help.
tak wiec odeslalem to co chcieli i czekam na odpowiedz. o rezultacie poinformuje.
Odnowie trochę temat ponieważ jestem posiadaczem bb 8700v, pisałem już do vodafone uk i informacja jaką uzyskałem to to , że muszę być abonentem vodafony by rozmawiać o tym, że prześlą mi kod odblokowujący. Próbowałem także zakupić poprzez ebay kod odblokowujący, ale jedyna informację jaką uzyskałem to to, że mój imei nie został odnaleziony w bazie - czy to oznacza, że nie będę mógł ściągnąć simlocka poprzez kod? Czy znacie może jakiś serwis gsm najlepiej z Gdyni który ściąga simlock z tego modelu w przystępnej cenie?
ja też jestem z Gdyni - zapomnij, żeby ściągnęli simlocka w ogóle, o przystępnej cenie nie wspominając.
Ja na początku od sprzedawcy z ebay'a też dostałem komunikat, że kod nie został odnaleziony. Musiałem dopłacić chyba 25$ i poczekać jeszcze następne 2 tygodnie - kod się znalazł.
Może już ktoś miał z nim styczność wdzięczny bym był za wszelkie informacje.
BTW. Jest ktoś z Zamościa (tego w woj. Lubelskim) Jak tak to napiszcie czy są tam jakieś komisy gdzie można zdjąć simlocka czy w ogóle dokupić coś do jeżynek.
całość transakcji trwała 3 godziny, wysłałem mailem swój imei po około 2,5 godzino otrzymałem informację, że posiada kod odblokowujący przypisany do tego nr imei następnie wpłata poprzez paypal i po około 15 minutach telefon miałem odblokowany także polecam tego użytkownika - warto napisać do niego, może będzie posiadał kod interesujący was.
Czy miał ktoś z Was 7100x w sieci o2 ? Udało się komuś z Was ściągnąć z niego smilocka ? Jeśli tak to którym sposobem (z jakiej strony) ? Z góry dziękuję i pozdrawiam
znalazłem możliwość zdjęcia za 135zł. Jest szansa taniej ? czy nie ma szans ?
Proszę o pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum