orestesapc, w takim przypadku to ja ich terefere i chce zwrotu kasy. nie pali mi sie ze zdjeciem splocka, bo i tak siedze w vodafonie. mam w nim tansze rozmowy do PL z UK niz z UK do UK! (przynajmniej do konca marca :)
a teraz napisz to tak, zeby bylo wiadomo o co Ci chodzi. z przecinkami bedzie lepiej, bo nie wiem czy nie mozesz miec zwrotu kasy, czy nie chce Ci sie zaczynac calosci od poczatku.
poprawiłem już ale napiszę ci jeszczę raz. Widzisz masz taką możliwość że zostaniesz przy locku więc możesz sobie zażądać zwrotu pieniędzy. Ja dostałem taką propozycje jak za pierwszym razem nie znaleźli ale jeśli by sytuacja się powtórzyła w przypadku innego serwisu, oferującego simlocki po kodzie, to musiałbym czekać jeszcze dłużej. Dlatego wolę poczekać kilka dni i mieć spokój.
Za 40 mozesz sciagnac ze staroci z serii 5xxx ,6xxx i 7xxx(tez nie wszystkie) a 8xxx sie zaczyna od 150 w zwyz....
Po pierwsze, simlocki z serii 5xxx ,6xxx i 7xxx można ściągnąć na dzień dzisiejszy za darmo samemu w domu (wystarczy poczytać forum)
Po drugie nie raz już była mowa że simlocki z 8xxx zaczynają się od 15$ dla sieci Cingular, Rogers oraz AT&T a z pozostałych sieci jest drożej.
Podane przezemnie stawki to takie jakie wchodzac z ulicy do komisu/serwisu zaplacisz za te uslugi.
Co do Twojego "po pierwsze" to na miejscu tego domownika wolalbym zaplacic fachowcowy cztery dychy niz samemu zostac z roslina w reku.
Co do twojego "po drugie" w Polsce akurat jest najmniej terminali z sieci ktore wspominasz a z pozostalych sieci nie jest "drozej" tylko jedna i ta sama cena,obojetnie o jakiej sieci mowa(z wyjatkiem Vodafone UK).
Co do Twojego po pierwsze to na miejscu tego domownika wolalbym zaplacic fachowcowy cztery dychy niz samemu zostac z roslina w reku.
Tak akurat Ty byś wolał a inni by chcieli za darmo.
ramadeus napisał/a
Co do twojego po drugie w Polsce akurat jest najmniej terminali z sieci ktore wspominasz a z pozostalych sieci nie jest drozej tylko jedna i ta sama cena,obojetnie o jakiej sieci mowa(z wyjatkiem Vodafone UK).
To proszę o link do strony (bądź aukcji) gdzie zdejmę simlock z O2 w ceni simlocka z T-Mobile lub vodafone.
ktoś tu kiedyś chciał żeby podawać kody odblokowujące ze swojego model. Oto z mojego
Model: 8707v
IMEI: 359884001057730
Code: 0273982096816391
Provider: Vodafone
pozdrawiam
janusz_5 Gość
Wysłany: 2008-01-26, 08:03
Witam wszystkich,
Od kilku dni jestem posiadaczem bb 8800 simlock vodafone. Czytajęc wasze posty w tym temacie, dochodzę do wniosku, że "tańsze" kody do simlocków vodafone to zwykłe naciągactwo. Ja również po 36 godzinach dostałem odpowiedź, że nie odnaleźli mojego imeia, ale mogę dopłacić $20 poczekać tydzień i znajdą. Nie pozostaje nic innego niż zapłacić Mam nadzieję, że do mnie też przyślą listę i będę mógł ją tutaj zamieścić.
Pozdrawiam
Trochę się rozwinę. Dostałem dokładnie takiego maila:
Unfortunatly, we have some bad news... Your IMEI came back as NOT FOUND. Please verify your IMEI and get back to us...(and please make sure your phone is locked to VODAFONE UK and NOT another provider).
PS: If your phone is refurbished then we can't unlock it.
If the IMEI that you gave me is the right one, you can request a full refund or we can unlock it using another server which will be 20$ more and processing takes about 7 days (same as all sellers).
co po krótce znaczy, że niestety nie odnaleźli kodu do mojego imeia, mogę zażądać zwrotu kasy, lub mogą użyć INNEGO SERWERA do odblokowania - dopłata $20 i trzeba czekać około 7 dni.
Napisali też - PS jeśli telefon jest odnawiany to nie będą mogli go odblokować - jednak nie bardzo wiem o co chodzi.
Co sądzicie? Czy ktoś miał podobną sytuację?
Pozdrawiam
dostałem informacje tej samej treści, doplacilem 20 dolarów dostałęm kod po kolejnych 2 tyg. w sumiue wyszlo miesiać. W kazdym razie ja mialem simlocka na vodafone uk.
tak sobie myśle że może oni w ogóle nie mają tych kodów tylko mają kontakty u operatorów i dostają te kody za friko a z nas tylko zdzierają, za czesto pojawiają się te informacje o braku imei żeby to był przypadek
i podejrzewam, że dadzą - chyba właśnie na tej zasadzie działają ci wszyscy magicy od simlockow. tak już jest skonstruowany ten świat, że jak nie chce się samemu to trzeba komuś zapłacić ;)
Hello, od 2 godzin jestem szczęśliwym posiadaczem mojego pierwszego BB. Jestem jeszcze kompletnie zielony a na dodatek mój 7290 ma simlocka na T Mobile (chyba).
Poradźcie co zrobić żeby szybko i w miarę tanio sie go pozbyć.
Ogólnie to zaszokował mnie ten BB. Jak na pierwszy kontakt, bez możliwości dzwonienia i wchodzenia do neta to ... CAŁKIEM mi sie podoba.
_________________ BB 7290 - stawiam pierwsze kroki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum