Moje 2 grosiki :)
Kupujcie od Lukasa :) On kupuje tych kodów trochę i jemu szybciej wyślą kod, niż komukolwiek stąd :)
No i nie zdziera kasy :)
A swoją drogą to zadziwiające :) tyle o ty się pisało na forum, że jeśli tel 8700 ma na końcu f, to znaczy bez kodu ni w ząb )
Co śmiesznijsze powiem Wam, że niektórzy ludzie tak są przekoni że Orange to Orange, że nawet informacja, iż są w roamingu podczas wycieczki za granicę ich nie przekonuje :)
Dorzucę swoje znalezisko (korzystałem osobiście):
http://www.abcgsm.eu/ strona po polsku i niedrogo, zdejmują simlocki chyba każdej sieci ze wszystkich modeli BB i nie tylko... Do tego mnóstwo form płatności za usługę
_________________ BlackBerry® Bold™ v4.6.0.185 w Orange PL
Ostatnio zmieniony przez marbb 2008-07-22, 20:50, w całości zmieniany 1 raz
No cóż dwóch miało trudności, to niewielu. Jak to mówią do trzech razy sztuka. Na pewno podzielę się swoimi doświadczeniami...
edit 23.09.08
Cóż słowo się rzekło, więc się dzielę. Na nieszczęście dla mnie wszyscy mieliście racje. Firma abcgsm.eu to po pierwsze żadna firma tylko jeden gówniarz z Piaseczna koło Warszawy, po drugie oszust i naciągacz !! Dziś mija 53 dni od złożenia zamówienia i oczywiście kodu nie mam. Mija również 13 dni od kiedy zasraniec przyjął i rozpatrzył łaskawie reklamację i żądanie zwrotu pieniędzy, który (zwrot) miał nastąpić w terminie 7 dni. A dlaczego piszę łaskawie... Otóż zgodnie z umową z tą "firmą" po upływie 30 dni masz prawo do odstąpienia od umowy jeśli nie zostanie ona zrealizowana, co też uczyniłem. Gnojek jeszcze prawie dwa tygodnie mnie zwodził w swoich mailach jakby nie docierało do niego, że nie chcę już kodu od niego zanim przyjął reklamację. Nadal więc jestem na etapie oczekiwania na zwrot pieniędzy... Także w całej rozciągłości zwracam honor przedmówcom i zupełnie się z nimi zgadzam. Mało tego, jeśli to możliwe to prośba do admina. Dobrze by było zebrać wątki o abcgsm i "przykleić" na głównej stronie forum, aby już nikt przynajmniej z użytkowników Blackberry nie naciął się jak ja i poprzednicy. Czytałem forum zanim kupiłem kod i nie doczytałem wśród wielu postów w wielu tematach i wybrałem najgorsze rozwiązanie z możliwych a raczej jedyne złe...
A ponieważ temat o simlocku to kod kupiłem tutaj: http://stores.ebay.pl/Pro-Unlocker i dostałem go ósmego dnia od zamówienia. Polecam!
Jeśli dodatkowo zarejestrujesz się na ich stronie: http://pro-unlocker.com/ to będziesz dostawał mailem kolejne terminy składania zamówień na kody i terminy ich realizacji i to dokładne! Dostałem idealnie tego dnia, którego pisali w mailu że dostanę!
Ostatnio zmieniony przez marbb 2008-09-23, 22:17, w całości zmieniany 1 raz
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-07-22, 21:07
W małej części :) Ale bez żadnej uszczypliwości.
Pracowałem we wsparciu BB u jednego z operatorów i tam to dopiero takie problemy odchodziły :) Ktoś ściągał paletkę zza granicy 8700f i pretensja, że nie działa :)
Albo najczęstszy numer to właśnie paletki przporządkowane już do konta BISowego :)
Tak sobie czytam i już to parę razy słyszałem tam, a nawet buszując po forum mi się zdarzyło przeczytać :)
_________________ Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi :)
Dlaczego??? Bo są dwa negatywne zdania na całe forum. Ciekaw jestem dlaczego to tak długo trwało skoro w końcu po prośbach i groźbach dostali swoje kody i to działające... Oszustwo byłoby wtedy gdyby zapłacili i ich nie dostali. Może więc firma miała jakieś przejściowe trudności z otrzymaniem ich. Zauważyłem, że obaj niezadowoleni koledzy pisali o tym mniej więcej w tym samym terminie (19-24.06.08). porhinio napisał w swoim poście: "...że nie mogą nic zrobić z powodu jakiejś awarii w USA...". A może to prawda. Nie mówię, że jestem od razu na TAK, ale też nie na NIE. Zobaczymy, czas pokaże. Człowiek musi się jakoś pocieszać. Wydawało mi się, że przeczytałem prawie wszystko o simlockach na tym forum, a tu się okazuje, że te dwa posty "diabeł ogonem przykrył".
ja mam jakis programi do odblokowywania BB, nazywa sie NG server client. ale tam jest potrzebne jakies hasło i nazwa uzytkownika. Nieznam się zabardzo wie nie wiem o co kaman.
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
Domestos vs Cif, wchodzisz na stronę producenta, bulisz za locka, dostajesz login i hasło(czy jakoś tak)...i dalej nie wiem bo za drogo wychodzi i zrezygnowałem. Też mam ten prog. Ale taniej poszukać na ebay'u...
[ Dodano: 2008-07-23, 23:22 ]
A tak dodając... Zamawiał ktoś kod od firmy "Express Mobiles"? Bo mają aktualnie po około 36,80 zł i się tym zainteresowałem..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum