BlackBerry: 8300
Wysłany: 2007-11-24, 11:28
Znalazłem w sieci stronę firmy z Trójmiasta, która jak sami piszą (info na samym dole ich strony - jako "nowość") zdejmują simlocka nawet z najnowszych modeli.
zadałem rano pytanie mailem o szczegóły (czas realizacji, cena), czekam na odp z ich strony.
a może ktoś z Trójmiasta wybierze się do ich punktu - Wysepki Real ( )
pzdr.
Dodano 17:32
Otrzymałem odpowiedź z ww. punktu i pozwalam sobie ją przytoczyć:
- Witam, koszt sciagniecia simlocka z bb serii 8xxx to 300zl.
Czas realizacji to od 5 do 11 dni.
Czyli wniosek prosty, zdejmują simlocka pewnie również za pomocą kodów nabywanych z podanych w tym temacie stron
jesli jest to real na przymorzu to mieszkam pod nim, a jesli real (post-geant) na osowej to nie da rady, zupelne wyp... daleko dla mnie. a jesli, jak podaja na stronce, milskiego 1 to jest tam oddzial urzedu miejskiego tez niezbyt po drodze.
ile jest warta w polsce uzywana BlackBerry z simlockiem :) i aldowarka USA...
Wszystko zależy na jaką sieć ma simlocka, jeśli np na Rogers bądź T-mobile to locki są tanie ok 20$ ale np dla o2 simlock ok 50$ więc to jest wyznacznikiem ceny zalockowanego telefonu.
simlock z at&t jest najtańszy, w zależności od modelu to chyba nawet gdzieś widziałem za 15$, patrzysz ile Cie razem wyjdzie telefon z unlockiem patrzysz ile kosztuje bez simlocka i wiesz czy sie opłaca czy nie.
zdejme ci za darmo, podeslij do mnie, mam furious golda
Czy Furious Gold jest wstanie zdjąć simlocka z 8700? bo nie spotkałem nigdzie żadnej informacji, że to potrafi.
W jaki sposób zdejmują simlocki poprzez kod sprzedawcy na ebayu? Wiadomo - podaje się im odpowiednie dane i wpłaca kasę ale chodzi mi o to SKĄD biorą ten kod odblokowujący?
BLACKBERRY (1ST)
Features :
- Read unlock code(s)
- Flashing
- Language change
- Security code reset
Models :
*ALL 6xxx series
*ALL 7xxx series (7130=8100=870x=NOT SUPPORTED BECAUSE NEW PLATFORM)
Myślę, że sprawa ściągania simlocka z 8xxx jest jedną z tych zagadek na której rozwiązanie czeka sporo osób. Wiem, że nie jestem pierwszym który odkrył Amerykę poruszając ten temat (tzn. skąd ci co mają kody je biorą) ale uważam, że warto zebrać konkrety.
1) nie da się inaczej niż poprzez kody
2) ludzie skądś biorą te kody na podstawie IMEI i operatora
Kody można dostać nawet już kilka godzin po zapłaceniu za usługę więc na pewno nie proszą operatorów żeby wysłali im ten kod.
Za pewne operator ma jakiś algorytm na ściąganie i zakładanie simlocka więc i program do robienia tego (logiczne) i pytanie brzmi czy ci co robią to odpłatnie w jakiś sposób weszli w jego posiadanie czy sami rozkodowali algorytm?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum