HTC wykupiło licencje od RIMu (troszeczkę okrojoną jak sami widzicie)
tutaj chyba nawet nie o licencje chodzi, a o samą aplikację(wersje)/ograniczenia terminali.
Starsze nokie czy SE też nie dadzą rady z 10 kontami.
Na starszych platformach (<2.x) BIS nie było z tym problemu - wszystkie konta były podpięte pod jeden service book ale od v2.0 każde konto pocztowe jest obsługiwane przez oddzielny service book, a nie każda wersja BBC i terminal są w stanie obsłużyć 10 service booków.
Sethai, a dlaczego telefony wspierające usługę BB (nokia ,se itp.) nie maja możliwości załączania załączników przy wysyłaniu?
Wiadomo, że RIM nie pozwoli sobie by terminale innych producentów miały tą samą funkcjonalność co terminale RIMa - w końcu na terminalach RIM też troszke zarabia (do Unite! też nie podłączy się nic innego niż terminale RIMowskie) ale wydaje mi się (choć mogę się mylić), że sprawa service booków ma podłoże techniczne. Choć w sumie może i to być podłoże licencyjne: np. taka nokia czy se miały kiedyś licencje na kilka 1/3 service booki i takie oprogramowanie napisali, później kupili inną licencję ale na starsze terminale nie napisali nowego oprogramowania (i np taki p910i z tego co wiem obsługuje tylko 1 service book czyli jedno konto e-mail)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum