Ciekawą sprawą jest to że w BB 8300 mam aplikację "Mapy" a wiadomo że ten model nie posiada GPS.Tak samo jest w BB 8100 - też są aplikacje ,natomiast w BB 8310 gdzie GPS jest i działa!!!! nie mam aplikacji i żadnej ikonki "map".Mam zainstalowane mapy na SD ale nie wiem w jaki sposób to uruchomić.Czekam na jakieś podpowiedzi.
Ciekawą sprawą jest to że w BB 8300 mam aplikację Mapy a wiadomo że ten model nie posiada GPS
No i? na 8700 też są dostępne mapy BlackBerry, a nie ma GPS
Mapa to mapa. Ma się tak do GPS jak partytura do odtwarzacza mp3 :) Poczekajcie na następną porządną burzę słoneczną - wtedy słowo "mapa" zyska pierwotne znaczenie, bo nawet kompasy przestaną działać.
Co do sposobu działania to wystarczy normalnie załadować alx i cod...
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Czy można trochę "dokładniej" wytłumaczyć ?.Chcialbym poznać podstawy obsługi komputerowej mojego BB.Moze istnieją jakieś opisy "krok po kroku"?.Miałem przedtem Motorolę A1000 i do niej było bardzo dużo opisów.Pozdrawiam.
słuchajcie, wszyscy, którzy po instalacji 4.5 nie mają ikonki "maps" a widzą mapy w aplikacjach.
Pazerni operatorzy w wersji 4.5 wyłączyli "widoczność" map - żeby sprzedawać swoje aplikacje.
Rzecz jest jak najbardziej możliwa do odkręcenia - trzeba troszkę pogrzebać w plikach instalacyjnych na pc.
Dla ciekawskich linka do angielskiej wersji
tu klikamy :)
Poniważ problem dolega także mojej skromnej osobie - postaram się uporać z z nim wieczorem i napiszę co i jak poszło.
Mi udało się włączyć widoczność map w BB 8820 soft v4.2.2.184 ( wcześniej nie były widoczne ) i tak jak w instrukcji:
1. Wgrywam najnowszy soft ( w którym mapy są niewidoczne )
2. Kasujemy vendor.xml
3. Wchodzimy do katalogu C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Loader Files\8820-v4.2.2.184_P2.5.0.40 ( 8820-v4.2.2.184_P2.5.0.40 to soft który wgrałem )
4. Otwieramy plik LBS.ALX za pomocą wordpad i kasujemy linijki o których mowa w linku Ruliego.
5 Odpalamy DM i podłączamy terminal następnie aplication loader i zaznaczamy mapy po zakończeniu cieszymy się widocznymi mapami.
Natomiast mam problem z softem 4.5 do 8800 ponieważ po odpaleniu LBS.alx nie mogę znaleźć informacji do kasacji podanych w linku.
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-05-05, 06:48
Witam, mały offtopic, otóż wydzieliłem te parę postów z wątku Mapy (w Aplikacjach), poświęconemu planom miast Polski itp. ponieważ dotyczą tematu aplikacji Blackberry Maps i zawierają przy okazji tutorial jak uwidocznić tę aplikację na niektórych terminalach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum