A po co ma przyciągać masy, to nie Nokia !! BB to urządzenie dla wąskiego grona ludzi, którzy mają styl i wiedzą o co chodzi. Jak będą cudować, to BB stanie się taki jak każdy SonyEricsson czy inny Samsung... A nam przecież chodzi o to aby był inny niż wszystkie, za to go kochamy, czyż nie ?? BB z klapką .... Jak dla mnie obciach
Prawda ale wiesz im wiecej ludzi kupuje telefony danej marki tym producent ma wiecej kasy. Dopuki RIM'owi nie zalezy na wielkiej kasie to BB pozostanie takie jakie jest ale niewiadomo jak dlugo .
_________________ BlackBerry 8310 Curve OS v4.5.0.93 PL
No Lock + 4GB SDHC
Nie zapominaj, że na świecie RIM jest od wielu lat, niewiele zmienia i sądzę, że ma kupę kasy. To w Polsce dopiero raczkuje i znamy go od niedawna... Jeden ze znanych amerykańskich raperów w swoim programie opowiadając o swoim majątku pokazał między innymi Blackberry mówiąc: "to jest mój Blackberry, jak masz Blackberry to jesteś gość" ... coś w tym jest! Czy ktoś kiedyś powiedział coś takiego o Nokii czy Motoroli ???
_________________ BlackBerry® Bold™ v4.6.0.214 z T-Mobile D w Orange PL
Ostatnio zmieniony przez marbb 2008-10-04, 20:59, w całości zmieniany 1 raz
Ani Nokia ani Motorola nie podchodzą do Blackberry.Ani troche nie sa związane z ta marka ani też nie stosuja takich rozwiązań technicznych jak BB.A że Motorola to jankeska marka to do BB jej ejszcze daleko.Nokia jedynie robi modele na wzór Blackberry.
A każdy nowy model BB jaki wychodzi jest nie powtarzalny i ma w sobie to coś, to czego nie maja inne urządzenia i za to kochaja go jego uzytkownicy.
Myśle ze RIM nie robi jednak telefonów na pokaz tak jak to robi i nokia i motorola a ludzie sie zachwycają ahh... jakie to piekne czy coś.RIM jednak pracuje nad urządzeniami dla dość wąskiem grupy ludzi i napewno taki ot przęcietny Polak za nic w świecie go nie polubi, bo jest inny od wiekszości modeli produkowanych przez typowe europejski i azjatyckie marki.
RIM jednak pracuje nad urządzeniami dla dość wąskiem grupy ludzi...
I o to właśnie nam chodzi !!! A czymże jest Kickstart jak nie próbą naśladownictwa "zwykłych telefonów" i próba trafienia do szerszych mas jak słusznie stwierdził franczak88. Po co Blackberry'emu "KLAPKA" ????! Jakie ma zastosowanie użytkowe ??
Klapka jak klapka mnie tez kickstart niezbyt sie podoba, bo po co BB klapka.Sądzę żę jeżeli RIMowi poślizgnie się noga na tymże modelu to najprawdopodobniej jak najszybciej zaprzestanie jego produkcji, bo zamiast przynosic zyski, przyniesie straty.A tak jak pisałem wyżej może to byc bardzo prawdopodobne bo zwykły użytkownik Nokii, SE, Samsunga, czy czegoś tam jeszcze, nie wybierze BB.
No u nas to nie prędko BB bedzie za 1 zł.A to czy bedzie miał aparat, MP3, klapkę to zobaczymy jak sie spodoba potencjalnym nabywcom.
[ Dodano: 2008-10-04, 22:30 ]
Jazux napisał/a
Ale nie ma aparatu 5Mpx, a to ostatnio stało się niezłą frajdą... :/
Mnie aparat do szczęscia nie jest potrzebny mam zwykła cyfrówkę, bo telefon to do dzwonienia i sms'owania, a nie do robienia zdjęć i jeszcze innych dziwactw.Może juz nie długo wydumają telefon komórkowy z przenośnym kibelkiem...hehe:)
Ale nie ma aparatu 5Mpx, a to ostatnio stało się niezłą frajdą... :/
Masz rację ! Może dzięki temu będziemy nadal inni niż pozostali....
[ Dodano: 2008-10-04, 22:40 ] kamiloo a czego ty w zasadzie używasz, bo w avatarze masz Nokię (nie ukrywam, że najlepszą jaką do tej pory wymyślili, ale jednak Nokię) a w podpisie Blackberry: BRAK
Ostatnio zmieniony przez marbb 2008-10-04, 21:50, w całości zmieniany 1 raz
Tak używam w pierwszej kolejności nokii 6310i i drugi to samsung e250, ale chcę sie pozbyc tych o to wynalazków na korzyść Blackberry 8310 Curve.Bo gdybym chociaż w małym stopniu nie był takim zapaleńcem do tej marki to by mnie wogóle nie było na tym forum.BB zawsze mi się podobało a nigdy nie miałem szansy go kupić a teraz jest możliwość więc próbuje.
pomimo, ze zaprojektowany jest nie po blackberry'owemu, to prezentuje sie bardzo ladnie. fajny jest ten wyswietlacz na klapce z zegarkiem. no i poza tym swoimi osiagami na pewno przerasta konkurentow. chociaz nabywcy na pewno nie bede go wykorzystywac choc w 1/5, bo w polsce moglby znalezc nabywcow wsrod takich "mariolek krejzolek"
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum