Wszystko pięknie. Zrobiłem tak jak mi napisane i dostaje nawet komunikat "Connected with modem, Speed: 115.2 kb" (jakos tak). Ale niestety internetu nie mam.
Moze zly APN mam wpisany: u mnie blackberry.net (Jestem w sieci ERA)
Oto dane o sofcie:
Blackberry Perl: 4.2.1.66 (Platform 2.3.0.57)
Device Manager: 4.2.1.6
Mam chyba aktywowane wszystkie usługi. Tzn internet i odbieranie maili( Nie wiem czy to jest ten BIS? - nie znam sie na tych skrótach i usługach) tzn maile forwordowane na era.blackberry.com i automatycznie ląduja na BB + moge z browsera spokojnie korzystać.
Dziękuje z góry za pomoc i napiszcie jeśli potrzebujecie więcej danych.
Modem korzysta z ustawień TCP, czyli w erze musi tam być apn użytkownik i hasło "erainternet" , nie wiem czy można używać bb jako modemu dzięki wykupionemu BISowi, chociaż teoretycznie powinno się dać.
próbuje uruchomić internet na kompie z wykorzystaniem BB ale niestety kicha ...
Zainstalowałem oprogramowanie na kompie, stworzyłem połaczenie modemowe i komp wyrzuca że modem jest niedostępny ...
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-05-13, 23:50
No to na sofcie się wysypałeś :)
Przy blackberry podpiętym jako modem płaci się za korzystanie z internetu. W Polsce wap jest za darmo, a za internet się płaci.
_________________ Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi :)
Czy sie płaci to jeszcze tego nie wiem, bo mam wykupioną usługę BIS i BES ( na co dzień z niej korzystam), chcę to sprawdzić. Tylko że nie mogę się połączyć z kompem....
próbuje uruchomić internet na kompie z wykorzystaniem BB ale niestety kicha ...
Zainstalowałem oprogramowanie na kompie, stworzyłem połaczenie modemowe i komp wyrzuca że modem jest niedostępny ...
Przy łączeniu musi być uruchomiony BB Device Manager ( włącza sie zawsze z DMem)
W zakładce 'zaawansowane' we właściwościach modemu musisz mieć wpis
AT+CGDCONT=1,"IP","XXX" gdzie XXX to APN twojego dostawcy internetu ( poszukaj w wątku o TCP)
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-05-14, 11:03
To tcp nie wymusze punktu dostępowego? Jeszcze nie odblokowałem paletki więc jeszcze testowałem. Łączysz się przez DM czy robisz połączenie dial up?
Małe pytanko: do czego służy Mobishark poza ustanowieniem połączenia używając paletki jako modemu? Oferuje coś więcej, niż to co możemy sami zdziałać bez tego programu?
_________________ Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi :)
Ostatnio zmieniony przez mar 2008-08-19, 12:29, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum