Dokładnie tak zrobiłem ale z telefonem wciąż nie może się połączyć Winda wyrzuca błąd 692 bystąpiła awaria sprzętowa w modemie lum innym urządzeniu ...
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-05-19, 15:58
Kupiłem 8707 i przy świeżo zainstalowanym DM nie wykrywa mi komp urządzenia jako modem, nie ma go na liście. Jakiś pomysł? Coś trzeba ustawić?
Problem już nieaktualny. Moja paletka została wykryta jako modem standardowy. Pierwszy raz w życiu widzę żeby przy użyciu telefonu jako modemu nie wyświetlała się nazwa jego :)
Koledzy z for zagranicznych piszą że się im wyświetla :)
Teraz to kaszka z mleczkiem :) Śmiga na 3G aż miło popatrzeć.
_________________ Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi :)
piszę po raz pierwszy i jestem BB rookie ale mam 2 (pewnie banalne) pytania:
czy powinienem wpisać
AT+CGDCONT=1,"IP","internet" jak napisał mrkubix czy
+CGDCONT=1,"IP","internet" jak jest na stronie BB
czy na pewno powinienem wpisać numer *99# do wybierania przez modem
witam,
moze mi ktos powiedziec dlaczego niemam w opcjach zaawansowanych opcji MODEM?? wydaje mi sie ze byla tam a teraz patrze, szukam i niemoge znalesc. musi byc cos wlaczone zeby sie pojawila czy cos??
pozdr
[ Dodano: 2008-07-07, 23:28 ]
moze jednak ktos wie co mam zrobic z tym problemem dlubie i dlubie w ustawieniach i niewiem co poczac a urlop juz nniedlugo
[ Dodano: 2008-07-09, 00:31 ]
dobra juz wszystko jasne usluga jest platna w bis i firma wylaczyla wszystkim w firmie ale lipa :(
_________________ Mam .: Blackberry 8320 :.
Cioras
BlackBerry: 8820
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-08-17, 09:31
Zły numer
*99# musi być
dnsow nie musisz wpisywac.
Wejdz w panel ster. Opcje tel. i modemu, wybierz modem (przewaznie standardowy jest opis) wybierz wlasciwosci, dalej zaawansowane i tam w dodatkowe polecenie inicjujace wpisujesz
at+cgdcont=1,"ip","internet"
I nie ma sily żeby nie smignelo.
_________________ Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi :)
Cioras
BlackBerry: 8820
Wysłany: 2008-08-17, 09:58
cały czas wyświetla mi przy probie poleczenia:
Trwa weryfikacja uzytkownika i hasla...
blad 734: protokol kontrolny polaczen PPP zostal zakonczony
wylaczylem nawet zapore ale nadal to samo...
ale jak wylaczylem avasta to wyswietlil mi sie blad:
Rozlaczono.
Blad 732: ten komputer i komputer zdalny nie byly w stanie uzgodnic protokolow kontrolnych PPP
a przy kolejnej probie polaczenia znow ten pierwszy blad 734
Gdy wejde na deskop menagera to mam tam do wyboru porty USB i com1 a modem standardowy jest na com3
moze login i haslo wpisuje zle? albo zle wykryl modem?
Cześć,
czy ktoś z forumowiczów wie, czy podczas podłączenia BB (np Bolda, który posiada HSDPA), można jednocześnie: korzystać z transmisji danych w kompie (BB jest modemem) i wykonywać/odbierać połączenia telefoniczne bez przreywania sesji transmisji danych?
U mnie poszło bez problemu - necik śmiga.
Może mnie ktoś jednak oświeci: czy jeśli mam nielimitowany transfer danych w ramach APN internet orange to kożystając z neta w ten włąśnie sposób nie ponosze dodatkowych opłat?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum