Wysłany: 2008-11-11, 12:42 BlackBerry 8820 : BBMaps - Co zrobić żeby program działał.
Witam wszystkich,
moj problem polega na tym, że w moim nowym Blackberry nie działa program BBMaps, a dokładniej na początku wyglądało to tak, że nie miałem ikonke programu BBMaps w menu tylko w OPCJE/OPCJE ZAWANSOWANE/MAPY gdzie i tak nic nie pojawiało się , zero ustawien itp. Dlatego postanowiłem usunąć BBMaps i zainstalować od nowa BBMaps w wersji LBS1.2 ze strony www.BlackBerry.com . Po zainstalowaniu pojawiała się ikonka BBMaps w MENU ale zniknęła z OPCJE/Opcje zawansowane/. Ale tym zbytnio się nie przejąłem ponieważ gdy kliknąłem na ikonkę program sie uruchomił i pojawił się panel z obrazem w ukośne linie , po włączeniu GPS linie dalej nie zniknęły wyskoczył tylko komunikat ,ze nie ma połączenia z siecią bezprzewodową i nie można pobrać map, co mnie tez nie zmartwiło bo w domu miałem sieć bezprzewodową którą od razu znalazłem w ustawieniach WI-FI i włączyłem przy kolejnym odpaleniu programu BBMaps wszystko grało zaden komunikat nie wyskoczył ale czekałem 5 minut , 10 minut a zadnych map program nawet nie zaczął pobierać co skutkowało widokiem ukośnych lini. Dlatego zwaracam się do was z prośbą o pomoc czy jest jakaś możliwość zeby ten program pobrał te mamy np z internetu za pomocą wi-fi czy nawet w jakiś inny sposób, sam starałem się znaleść odpowiedz na mój problem przeszukując cały internet i FORUM BLACKBERRY ale bez zadnych rezultatów.
Wiec może ktoś bedzie mogł mi pomoc ?
Może ktoś już znalazł sposób na ten problem.Bo wiem ze ne tylko ja mam taki problem.
Czy nie da rady zrobić tak by program sam pobierał mapy?
Czy czeba szukać nowy program do nawigacji ?
PS: Mój OS - v4.5.0.93 (Platforma 2.7.0.91)
Pozdrawiam .
jak by było coś na ten temat to pewnie nie utrudniałbym sobie życia i zakładał nowy post , wiec jak jesteś taki mądry to narpierw pomyśl a potem pisz .
Pozdrawiam
kolego sam czytałem na forum o tym parę razy a wiec nie pisz tylko szukaj. Sam poświeciłem ładnych parę dni aby poczytać rożne tematy na forum - zachęcam to pomaga.
kolego sam czytałem na forum o tym parę razy a wiec nie pisz tylko szukaj. Sam poświeciłem ładnych parę dni aby poczytać rożne tematy na forum - zachęcam to pomaga.
I to jest bardzo dobre podejscie Rowneiz je polecam jak i wiekszosc z nas za wyjatkiem kilkunastu osob ktorym sie po prostu nie chce i mysla ze im sie uda lekki swendem jak to mowia
_________________ BlackBerry 8310 Curve OS v4.5.0.93 PL
No Lock + 4GB SDHC
Ciesze się chłopaki ze wy znaleśliście swoje odpowiedzi na swoich postach, ale są tez jeszcze inni którzy tez usiłują się dowiedzić jak rozwiązać swój problem. Wiec jeśli sami nie znacie odpowiedzi na moje pytania to nie piszcie na moim poście.
Kolego - zarejestrowałeś się dzisiaj na forum BlackBerry. Zamiast dalej ubijać pianę wpisz
w szukaj BBMaps i POCZYTAJ wszystkie tematy jakie ci wyskoczą . Bez problemu znajdziesz odpowiedz na nurtujące cię pytanie.
* Works with the same wireless network that you use today, so you won't have to switch carriers to start taking advantage of easy to use, mobile maps*
* Data plan required. Check your service provider for availability.
**Data plan activation required. Searches for local businesses and landmarks are based on a 30km radius of the current map location
Przetlumaczyc?
Ogolnie to na chlopski rozum... nie uzywasz GPS-a w domu zeby trafic do kibla aka toalety ale zas na zewnatrz moze nawet na drogach szybkiego ruchu, na ktorych dostep wifi jest delikatnie rzecz ujmujac ograniczony.
Moze (podkreslam slowo moze) byc to powodem ze lamerstwo z BB oraz na przyklad z Google'a, nie wpadlo na to, iz ktos bedzie mial super pomysl:
"Sprawdzmy jak dziala dzipies w domu, bedzie fajnie trafie do lodowki".
To ze sie laczysz zatem z netem poprzez WiFi to juz inna bajka.
Sluszna zatem uwaga kolegi "piotrjub" jest, abys sobie poszukal po pierwsze co potrafi twoj telefon a czego nie potrafi? Co to jest BIS? Jaka jest roznica pomiedzy BIS a WiFi? Co to sa "Service Books" i co to jest "Data Plan"?
Pozdrawiam
_________________ Fist in the air, in the land of hypocrisy...
BB9500;v4.7.0.78;8GB;VodafoneUK;PIN:20CAAE94
Dodam jeszcze, że nie musisz mieć wykupionej usługi BIS tylko odpowiedni OS i dobrze skonfigurowane TCP - używam nawigacji w 8800 i nie posiadam usługi BIS.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum