OK, no to wszystko rozumiem Tak jak mówiłem wcześniej, czekam aż się skończy umowa z Plusem, zobaczymy jak się sprawy potoczą- jeśli wszystko bedzie ok, to przechodze do Orange (chociaż nie ukrywam, że nigdy nie lubiłem tej sieci ), sorki jak kogos (Jaras'a?) uraziłem
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
Ok, ja mam tylko pytanie: jak to jest, że nie korzystam z Jeżynki, nie łączę się z niczym, mam włączonego BISa i znika mi kasa z konta?? Nie mam żadnych innych programów oprócz systemowych. Zniknęło około 35 zł niewiadomo dlaczego.
TCP mam już teraz wyczyszczone.
Przy ewentualnym wejsciu na net wchodzi przez Orange World.
Może znów coś w ustawieniach pozmieniałam?
Nie ukrywam, talent mam;)
Jest jeszcze opcja Orange World i Internet - i to już nie jest g... tylko konkretna możliwość zmniejszenia opłat za transfer danych.
Orange jest jakie jest, czasami olśniewa (tanim BIS-em), czasami przeraża (sztucznymi kolejkami po iPhone'a). Ostatnio coraz milsza obsługa w BOK (co nie znaczy że kompetentna), nawet pogadać sobie można. :)
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Jest jeszcze opcja Orange World i Internet - i to już nie jest g... tylko konkretna możliwość zmniejszenia opłat za transfer danych.
Mylisz pojęcia. Orange World i Internet to nazwa handlowa pakietowej transmisji danych w Orange (25gr/50kB), a nie żadna usługa, dzięki której zapłacisz jakiś abonament i będziesz mógł taniej korzystać z Internetu. W starych taryfach można było wykupić sobie taniej miesięczny pakiet 100 czy 500 kB i w ramach pakietu paczka 50kB wychodziła tanio. Ale w obecnej ofercie: http://www.orange.pl/port...p=1223290057645 ,ani usługach dodatkowych: http://www.orange.pl/port...=1223289832341, jak i w nowym cenniku: http://www.orange.pl/bina...817/2885189.pdf nie widzę takich pakietów.
Jedyny tańszy dostęp do internetu to usługa Orange Free Standard w ramach której za 60zł miesięcznie masz nieograniczony dostęp do internetu z limitem 1GB pobierania danych (po przekroczeniu transfer spada poniżej prędkości 20 kb/s), lub Orange Free Premium za 120zł - 6 GB i nowość Orange Free Platinium za 150zł - 12GB...
A Orange World to portal do którego można wykupić sobie miesięczny abonament (a w nowej taryfie to nawet dostać w prezencie) i do woli z niego korzystać, ale jak wspomniałem to jeden firmowy portal Orange, nie żaden internet....
_________________ BlackBerry® Bold™ v4.6.0.214 z T-Mobile D w Orange PL
Ostatnio zmieniony przez marbb 2008-10-06, 13:01, w całości zmieniany 5 razy
Orange Free w ramach której za 60zł miesięcznie masz nieograniczony dostęp do internetu z limitem 1GB
LOL, nieograniczony z limitem. Jesli ktos uzywa tylko do przegladania netu to może i starczy. Miałem to zanim przezuciłem się na neo ale wtedy jeszcze był limit 500MB.
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
Orange Free w ramach której za 60zł miesięcznie masz nieograniczony dostęp do internetu z limitem 1GB
LOL, nieograniczony z limitem. Jesli ktos uzywa tylko do przegladania netu to może i starczy. Miałem to zanim przezuciłem się na neo ale wtedy jeszcze był limit 500MB.
Dokładnie! Nielimitowany, bo jeśli ci pasuje transfer 20kb/s to przecież możesz nadal korzystać z internetu do woli. To taki chwyt marketingowy, bo każdy rozsądny człowiek wie, że nie da się surfować po stronkach z prędkością 20kb/s . Jeśli wykupisz abonament przez sklep internetowy Orange to masz limit 1,5GB w tym abonamencie... Mam taką opcję, lecz do laptopa, czyli korzystam jedynie w pracy i podróży i w zupełności mi wystarcza, jeszcze nie udało mi się przekroczyć limitu (oczywiście w domu dodatkowo internet "stacjonarny")
[ Dodano: 2008-10-06, 12:36 ]
suave napisał/a
Ok, ja mam tylko pytanie: jak to jest, że nie korzystam z Jeżynki, nie łączę się z niczym, mam włączonego BISa i znika mi kasa z konta??...........
.......Przy ewentualnym wejsciu na net wchodzi przez Orange World.
No to się przyznaj czy "nie łączę się z niczym" jak w pierwszym zdaniu, czy "przy ewentualnym wejściu przez Orange World" jak piszesz dalej ?? Bo jeśli ewentualnie wchodzisz na stronki używając przeglądarki systemowej (w przypadku Orange domyślna to Orange World) to nie dziw się, że pieniążki uciekają z konta. W ramach BISu masz darmowy dostęp jedynie do poczty i wap'u, nie do www nawej jeśli wchodzisz na nie przez przeglądarkę BB. Testowałem to na własnej skórze i opisałem tutaj: http://www.bbpolska.org/o...26,30.htm#15594
marbb - przez 48h trwał eksperyment, wtedy nie korzystałam z Orange W.
Sumując: ciekawe kiedy opkowie wprowadzą net za free w ramach BISu
To posprawdzaj czy na pewno nie masz jakichś zewnętrznych aplikacji działających w tle włączonych, które czerpią z internetu bo ja jak nie dotykam to kasy nie ubywa a też jestem w Orange...
Niewiem panowie, ale chyba pomieszaliście tutaj trochę.Zaczeło się od BIS'u i opłat za korzystanie internetu przy BIS'ie a konczy się na internecie stacjonarnym.
CHcę wytłumaczyć że Orange Free to dostęp mobilny czyli płacisz za obonament wykupujesz modem PCMCIA badź też USB i latasz z lapkiem gdzie chcesz.
A Orange Freedom to internet stacjonarny wykupujesz modem płacisz abonament 120zł na miecha jak się nie myle i śmigasz po stronach przy downloadzie po 20kb/s.
Niewiem panowie, ale chyba pomieszaliście tutaj trochę.Zaczeło się od BIS'u i opłat za korzystanie internetu przy BIS'ie a konczy się na internecie stacjonarnym.
CHcę wytłumaczyć że Orange Free to dostęp mobilny czyli płacisz za obonament wykupujesz modem PCMCIA badź też USB i latasz z lapkiem gdzie chcesz.
A Orange Freedom to internet stacjonarny wykupujesz modem płacisz abonament 120zł na miecha jak się nie myle i śmigasz po stronach przy downloadzie po 20kb/s.
Gdyby cos było nie tak to poprawcie mnie.
Cały ten twój post jest do poprawki, a raczej do wymazania Czytaj uważnie kolego, nikt tu nie pisze o internecie stacjonarnym, ja jedynie wspomniałem że wystarcza mi limit w Orange Free, bo dodatkowo w domu mam internet "stacjonarny". Wiemy także co to Orange Free i odróżniamy go od Orange Freedom, przynajmniej ja (bo to ja pisałem o Orange Free) i inni Orange'owicze i nikt w tym temacie o to nie pyta więc nie musisz wyjaśniać.. Generalnie, to jednak ty tu trochę pomieszałeś...
[ Dodano: 2008-10-06, 18:30 ]
Tylko nie obraź się zaraz i nie bądź złośliwy
Ostatnio zmieniony przez marbb 2008-10-06, 21:30, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum