Witam,
Czy zdarza sie Wam, ze wysylacie wiadomosc e-mail i po wyslaniu pojawia sie "krzyzyk" - przy wiadomosci, aby wyslac wiadomosc trzeba jeszcze raz kliknac "menu" i polecenie wyslij ponownie?
Dzialam z uslugi BIS.
Nie wiem czym jest to spowodowane. Raz wiadomosci sa wysylane od razu, a innym razem trzeba ponownie wysylac.
Na szczęście rzadko, ale niestety czasem się zdarza. Przypuszczam że to kwestia dostępności (jakości?) połączenia sieciowego u operatora w danym momencie. Podobny problem czasem występuje przy próbie uruchomienia Remote Device Management lub Download Managera - zdarza się otrzymać komunikat o niedostępności serwera z Unite, po czym za chwile połączenie się udaje.
według mnie problemy mogą być tu dwa:
1) lipny zasięg - przerwane połączenie i niemożliwe zakończenie transmisji
2) - to chyba występowało u mnie. Jak zalogowany jesteś na gównianym BTSie i dużo ludzi rozmawia, to jesteś spychany na off;a. Niby jest pokazane, że masz zasięg (bo rzeczywiście go masz) Ale na BTSie priorytet ma zawsze głos, data musi poczekać, aż połączeń głosowych będzie o tyle mniej, że umożliwi to normalną transmisję danych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum