Witam.
Szybkie pytanie czy korzysta ktoś z BB jako modem pod Bes'em w Erze.
Oczywiście przy takiej konfiguracji operator nie powienien naliczać kosztów za transmisję.
Jaki APN (erainternet to standard ale nalicza mi operator za transmisję)jest wybrany i czy są osoby które tak wykorzystują to urządzenie bez dodatkowych kosztów.
_________________ PIN 251D3E54
seba
BlackBerry: 8310
Wysłany: 2008-08-21, 09:38
Mogę się mylić, bo nie wiem jak jest w Erze ale ryczałt jest raczej tylko na APN: blackberry.net, a przez ten APN nie poserfujesz normalnie (czyt. via pecet) w necie.
Shark modem testowałem. Program płatny (49$) i dożywotnia licencja. Wersja trial pozwala na pobranie jedynie 10MB danych potem nie działa. Więcej informacji na stronie MobiShark
BlackBerry: Bold
PIN: 2556EA8F
Wysłany: 2008-08-21, 16:37 Re: BES oraz modem w Erze.
lukas napisał/a
Witam.
Szybkie pytanie czy korzysta ktoś z BB jako modem pod Bes'em w Erze.
Oczywiście przy takiej konfiguracji operator nie powienien naliczać kosztów za transmisję.
Jaki APN (erainternet to standard ale nalicza mi operator za transmisję)jest wybrany i czy są osoby które tak wykorzystują to urządzenie bez dodatkowych kosztów.
Ja w ogóle nie mam APNów wpisanych u siebie w BB, a mam BESa w erze i wszystko działa bez problemów ...
Jako modemu BB nie używałem.
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
seba
BlackBerry: 8310
Wysłany: 2008-08-21, 21:18
Domel napisał/a
Ja w ogóle nie mam APNów wpisanych u siebie w BB, a mam BESa w erze i wszystko działa bez problemów ...
Jako modemu BB nie używałem.
No właśnie, terminal BB sobie z tym radzi (bo wali cały ruch przez blackberry.net)
Ale jak chcesz korzystać z BB jako modemu to już jest gorzej. Z apn internet nie ma problemu (ale za taki ruch zwykle się płaci dodatkowo, a blackberry.net jest w ryczałcie) i wtedy przydają się takie programy, o których pisał Tweedle.
Nie testowałem ale widzę, że sztuczka w programie polega również na przepuszczenie całego ruchu z komputera przez proxy.
Pzdr
S
[ Dodano: 2008-08-22, 15:43 ]
Tweedle napisał/a
Shark modem testowałem. Program płatny (49$) i dożywotnia licencja. Wersja trial pozwala na pobranie jedynie 10MB danych potem nie działa. Więcej informacji na stronie MobiShark
Powiedz mi jeszcze proszę jaki był efekt tych testów? Bo o ile nie mam problemów z połączeniem przez APN Internet to nawet jak wymuszę połączenie do blackberry.net to nic nie działa. Tzn. widzę, że się zalogowałem, mam IP z tego APNu i tyle. Ale jak wymusić żeby korzystał z "normalnego" internetu - dalej nie wiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum