Hmm to co z tym kanałem? możnaby go jakoś reaktywować i rozgłosić bardziej wtedy nowi użytkownicy mogliby zadawać pytania na chacie zamiast pisać poraz 100tny posty , na które potem odpowiadamy linkiem do FAQ....
Ja ostatnio dość często mam włączonego irca stąd moja propozycja.
Proponuje też ustalić kanał który zawsze będzie nasz czyli może to być #blackberry na quakenecie.
To zaraz zrobie temat o irc, a tymczasem może umiek ktoś zrobic bota, który będzie pilnował kanału, próbowałem dzisiaj ale nie moge znaleśc darmowego konta shel nigdzie....
To zaraz zrobie temat o irc, a tymczasem może umiek ktoś zrobic bota, który będzie pilnował kanału, próbowałem dzisiaj ale nie moge znaleśc darmowego konta shel nigdzie....
bot juz jest sciagnelem Q i jest Nordic bot
[ Dodano: 2008-06-24, 20:14 ]
takim moim skromym zdaniem najlepszym programem bedzie mIRC
Ja osobiście jestem przeciwny z prostej przyczyny migracji użytkowników do IRC a nie aktywnego działania na forum.
Hmm no faktycznie, nie spojrzałem a to z tej strony, ale myślałem raczej że jak ktoś nie będzie mógl sobie poradzić to wtedy zapyta na chacie (pare osób juz pytało o numery gg bo pomimo instrukcji na forum nie mogą sobie poradzić).
Więc mysle że w takich przypadkach mozna pomóc na IRCu, jeśli się ma ochote - a także pogadać sobie na nim o bb ogólnie....
Jeśli natomiast ktoś ma pytanie typowe jakieś to powinien je zadać na forum napewno, zresztą na IRCu nikt nie będzie sie rozpisywał tak jak na forum...
A jeśli nawet to nie udziele odpowiedzi tylko skarce i odeśle do napisania na forum tematu.
Tak bym to widział.
Edit:
Zresztą IRC jest w miare malo popularne, więc jeśli 1 osoba na 30 się nim zainteresuje to będzie cud nad Wisłą
Czy ktoś z forumowiczów przesiaduje jeszcze na IRCu?
Czy ktoś jest zainteresowany takim kanałem czy wystarczy shotbox na forum?
Proszę o głosowanie i odpowiadanie.
Ja mam sesje ircową cały czas online i jestem zdecydowanie za :>
[ Dodano: 2008-10-12, 12:06 ]
mrkubix napisał/a
lukas napisał/a
Ja osobiście jestem przeciwny z prostej przyczyny migracji użytkowników do IRC a nie aktywnego działania na forum.
Hmm no faktycznie, nie spojrzałem a to z tej strony, ale myślałem raczej że jak ktoś nie będzie mógl sobie poradzić to wtedy zapyta na chacie (pare osób juz pytało o numery gg bo pomimo instrukcji na forum nie mogą sobie poradzić).
Więc mysle że w takich przypadkach mozna pomóc na IRCu, jeśli się ma ochote - a także pogadać sobie na nim o bb ogólnie....
Jeśli natomiast ktoś ma pytanie typowe jakieś to powinien je zadać na forum napewno, zresztą na IRCu nikt nie będzie sie rozpisywał tak jak na forum...
A jeśli nawet to nie udziele odpowiedzi tylko skarce i odeśle do napisania na forum tematu.
Tak bym to widział.
Edit:
Zresztą IRC jest w miare malo popularne, więc jeśli 1 osoba na 30 się nim zainteresuje to będzie cud nad Wisłą
gg? a nie lepiej jeschac po PIM via blackberry? ;)
_________________ Blackberry 8310 Curve
Wersja oprogramowania: 4.5.0.93
PIN:206CCF23
BlackBerry: 8100
Wiek: 24 Dołączył: 21 Mar 2008 Posty: 86 Skąd: Z nienacka
Wysłany: 2008-10-12, 21:57
ninex, powiedz, jaki procent userów ma bis/bes? mój przykładowo działa jak się wepnę kabelkiem po powrocie do domu A swoją drogą myślę, że kanał na irc-u zdałby egzamin doaźnie, tak jak pisze mrkubix - żeby setny raz nie powtarzać niektórych spraw. A tak na boku to mnie też by się teraz coś takiego przydało
_________________ Odkąd wprowadzono pilota, dzieci stały się nie potrzebne.
Wysłany: 2008-10-13, 12:28
D4N napisał/a
mozna poprostu zrobic dzial: Dla poczatkujacych
A moderator będzie tam zaglądał tylko kiedy ktoś zostawi stare jajo No można i tak - pomysł przedni, ale sam widzisz, D4N, że nawet jak jest FAQ to mało kto zaczyna od przeczytania go - od razu wali powtórkę. Musiałby ktoś non-stop pilnować i przesuwać takie rozmowy do tego "przedszkola" żeby bajzlu nie robić. Przynajmniej tak mi się wydaje
Ale tak czy siak bajzel bedzie, wiec lepiej by byl taki dzial, tym bardziej ze blackberry to telefon, czesto rowniez firmy wymuszaja by pracownicy uzywali blackberry.
Wiec jak ktos nie ma prawie pojecia o czyms to poprostu i tak napisze w dziale dla poczatkujacych.
Wysłany: 2008-10-14, 10:06
to może faktycznie trzeba kiełbasy wyborczej rzucić, żeby premier nie musiał Triadą lecieć i ładnie poprosić o utworzenie blackberry'owego przedszkola na bbpolska.org
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum