slawekjg
BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-08-07, 00:43 BB na HTC TyTN II
Witam,
mam problem z połączeniem się z usługą (?) BES na moim HTC TyTN II, sieć Orange.
Usługa jest aktywna, sądzę tak po SMS który dostałem o treści "Your handheld has been registered with the wireless network".
Na urządzeniu jest WM 6.1 Pro, BB Connect 4.0.0.91.
Na pierwszej zakładce mam pokazany PIN, IMEI, czasami pojawia się adres IP.
W zakładce "Status" mam komunikat: Service: Data Tunnel Available.
Czyli chyba do tej pory wszystko w porządku.
Problem się pojawia gdy próbuję zrobić aktywację, pojawia się błąd: "Service is not connected. Enterprise activation will be pending untill connected."
Czy to oznacza problem po stronie operatora czy też jeszcze u mnie jest coś źle skonfigurowane?
Obawiam się, że jak zadzwonię do Orange to dowiem się, że mój palmtop nie jest przez nich supportowany...
slawekjg, witamy na forum.
Jakiś czas temu udało mi się odpalić Bisa na TYTNII i chodził nawet ładnie.
W kwestii Besa specem nie jestem, ale wydaje mi się, że łatwo nie będzie.
Poszukałbym czegoś na stronie z której ściągnąłeś bbconnecta (w sensie chodzi mi o jakiś opis wersji, którą zainstalowałeś - kiedyś widziałem taki dokument z opisanymi zmianami w kontekście wydawanych kolejnych wersji).
Pamiętam też, że ktoś na forum pisał, że np nokie nie chcą się aktywować w Besie OTA - podobno wystarczyło tylko kabelek podpiąć....
no ale nic, zaraz się pewno ktoś mądrzejszy wypowie.
slawekjg
Wysłany: 2008-08-07, 01:25
Nie próbowałem po kabelku, będę mógł to zrobić w ciągu dnia w pracy.
Teraz próbowałem tylko OTA - z efektem jak opisałem powyżej.
Chociaż... nie wiem czy po kabelku pójdzie, bo jak odpalam program BB Connect Desktop (v4.0.0.18) to mi wywala komunikat, że nie może załadować właściwego dokumentu z połączeniem do serwera (niestety mam LN v8, nie wiem czy jest obsługiwany w tej wersji).
Pozdrawiam
Sławek
[ Dodano: 2008-08-07, 07:20 ]
jeszcze coś sobie przypomniałem... czy normalne jest to, że gdy klikam w zakładce "Utility -> Register Now" to połączenie i owszem jest nawiązywane ale dosłownie na kilka sekund po czym rozłącza się...
A masz jakieś urządzenie BlackBerry które masz aktywowane na serwerze czy to jest jedyna aktywacja?.
Czy dobrze jest dobrze zaisntalowany soft do BES oraz Domino (czy jest osobna instalacja czy BES jest na tym samym serwerze).
_________________ PIN 251D3E54
slawekjg
Wysłany: 2008-08-07, 09:11
Na serwerze działa już ponad 150 kont, ale podejrzewam że jest to pierwsze Windows Mobile :(
Nie wiem czy fakt, że mam lokalnie klienta LN w wersji 8 (a nie 6.5) ma jakieś znaczenie...
Czy problem z konfiguracją BES odpada, Lokalny klient nie powinien mieć nic z tym wspólnego,
Próbuj aktywować terminal po kablu podłączonym do serwera.
_________________ PIN 251D3E54
slawekjg
Wysłany: 2008-08-07, 12:56
Czy wiecie może, czy aplikacja BB Connect Desktop działa z klientem Lotus Notes w wersji 8?
Aplikacja się uruchamia z błędem jak pisałem wcześniej...
???
Pozdrawiam
Sławek
[ Dodano: 2008-08-08, 11:07 ]
W końcu udało się ruszyć
DZIAŁA!
Postępowałem ze wskazówkami ze strony: link
Administrator dodatkowo coś kombinował chyba na BES z moim nr telefonu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum