Wysłany: 2008-05-13, 20:57 BB i zestaw w samochodzie
Czy może ktoś spotkał się z podobną sytuacją :
BB 8310 i zestaw Nokia w samochodzie jak telefon podłączony jest z zestawem to rozmówca słyszy siebie jako powtórzenie po ok 0,5 sekundy...
Kontrola echa w BB nie działa i nie reaguje na to zestaw... :( Wgranie softu 4.5 nie pomogo...
BlackBerry: Bold
PIN: 2556EA8F
Wysłany: 2008-06-18, 08:28
Z nokią nie miałem do czynienia natomiast jak byście mieli problemy z parowaniem BlackBerry z Audi Q7 to trzeba w Audi w komputerze w ciągu 5sekund od odpalenia silnika włączyć parowanie z BlackBerry inaczej się nie da ;)
Ogólnie działa bez problemów.
PS. Piszę o tym ponieważ temat jest ogólny o zestawie w samochodzie ;)
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
Mam niestety to samo z zestawem głośnomówiącym Nokia w moim samochodzie (kilku moich kolegów również więc to nie jest odosobniony przypadek) - pogłos jest na tyle uciążliwy, że praktycznie nie da się w ten sposób rozmawiać
Na chwilę obecną najrozsądniejsze, rozwiązanie jakie udało mi się znaleść, to łączenie BB z zestawem Nokia przez Bluetooth (połączenie wycisza radio - nie ma obawy, że nie odbierzesz połączenia, bo nie usłyszysz dzwonka telefonu) i jednoczesne wpięcie do BB słuchawki na kablu i rozmowa przez kabel
Powyższe rozwiązanie, choć się sprawdza, jest dalekie od ideału więc jeśli ktoś ma lepszy pomysł, to chętnie skorzystam.
Wysłany: 2008-07-22, 07:48 8300 i zestaw głośnomówiący Nokia CK-7W
Ten sam problem, echo. Rozmówca słyszy siebie lepiej niż mnie. Proszę o pomoc, ponieważ mam możliwość dogadania się z firmą, która mi to zakładała. Muszę jedynie powiedzieć im jaki zestaw na 100% będzie działał. Jeśli ktoś posiada takie informacje to prosze o kontakt aml@o2.pl. Wiem, ze działa bez problemów z fabrycznym zestawem głośnomówiącym Audi UHV 6413. A czy ktoś może mi powiedzieć jaki zestaw dostępny na rynku mnie nie zawiedzie? Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Witajcie,
Może spotkaliście się się z podobnym problemem mój BB przez bluetootha łączy się bez problemu z Oplem Vectrą ale samochód "widzi" tylko połowę kontaktów. Poszukuję także przejściówki - adaptora pomiędzy 8800 a Vectrą
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum