BlackBerry Forum  Strona Główna BlackBerry Forum
Pierwsze polskie forum BlackBerry

FAQ - PIERWSZA POMOCFAQ - PIERWSZA POMOC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: porhinio
2008-06-18, 13:23
BB i zestaw w samochodzie
Autor Wiadomość
Tytus_K 

BlackBerry: 8310
Wysłany: 2008-05-13, 20:57   BB i zestaw w samochodzie

Czy może ktoś spotkał się z podobną sytuacją :

BB 8310 i zestaw Nokia w samochodzie jak telefon podłączony jest z zestawem to rozmówca słyszy siebie jako powtórzenie po ok 0,5 sekundy...
Kontrola echa w BB nie działa i nie reaguje na to zestaw... :( Wgranie softu 4.5 nie pomogo...

billydanze 
Bold and Storm

BlackBerry: Bold
PIN: 2075284B
Wysłany: 2008-05-22, 22:39   

wedlug mnie to jest cos z siecia.... ja mam to samo bez zestawu bluetootha i nie tylko na Blackberry

brak polskich znakow od 2001...

mdpk 

BlackBerry: 8310
Wysłany: 2008-06-14, 09:49   

jak można wykorzystać zainstalowany już w samochodzie zestaw nokii do BB?
Tytus_K napisał/a
BB 8310 i zestaw Nokia w samochodzie jak telefon podłączony jest z zestawem

prosze o pomoc

Domel 

BlackBerry: Bold
PIN: 2556EA8F
Wysłany: 2008-06-18, 08:28   

Z nokią nie miałem do czynienia natomiast jak byście mieli problemy z parowaniem BlackBerry z Audi Q7 to trzeba w Audi w komputerze w ciągu 5sekund od odpalenia silnika włączyć parowanie z BlackBerry inaczej się nie da ;)
Ogólnie działa bez problemów.

PS. Piszę o tym ponieważ temat jest ogólny o zestawie w samochodzie ;)

streng9 

BlackBerry: 8700g
Wysłany: 2008-06-18, 20:03   

Mam niestety to samo z zestawem głośnomówiącym Nokia w moim samochodzie (kilku moich kolegów również więc to nie jest odosobniony przypadek) - pogłos jest na tyle uciążliwy, że praktycznie nie da się w ten sposób rozmawiać :-(

Na chwilę obecną najrozsądniejsze, rozwiązanie jakie udało mi się znaleść, to łączenie BB z zestawem Nokia przez Bluetooth (połączenie wycisza radio - nie ma obawy, że nie odbierzesz połączenia, bo nie usłyszysz dzwonka telefonu) i jednoczesne wpięcie do BB słuchawki na kablu i rozmowa przez kabel :-(

Powyższe rozwiązanie, choć się sprawdza, jest dalekie od ideału więc jeśli ktoś ma lepszy pomysł, to chętnie skorzystam.

Asior 
się bawi

BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-07-22, 07:48   8300 i zestaw głośnomówiący Nokia CK-7W

Ten sam problem, echo. Rozmówca słyszy siebie lepiej niż mnie. Proszę o pomoc, ponieważ mam możliwość dogadania się z firmą, która mi to zakładała. Muszę jedynie powiedzieć im jaki zestaw na 100% będzie działał. Jeśli ktoś posiada takie informacje to prosze o kontakt aml@o2.pl. Wiem, ze działa bez problemów z fabrycznym zestawem głośnomówiącym Audi UHV 6413. A czy ktoś może mi powiedzieć jaki zestaw dostępny na rynku mnie nie zawiedzie? Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Leszek 
bednarle

BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-07-23, 21:19   

Witajcie,
Może spotkaliście się się z podobnym problemem mój BB przez bluetootha łączy się bez problemu z Oplem Vectrą ale samochód "widzi" tylko połowę kontaktów. Poszukuję także przejściówki - adaptora pomiędzy 8800 a Vectrą
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu