Mam problem z BB 8700g a mianowicie taki ze niby telefon ma sciagnietego simlocka a nie dziala jak wkladam do niego karte...i ciagle na ekranie pokazuje sie napis zeby wlozyc karte SIM...:/ Moglby mi ktos powiedziec co sie dzieje i ew. pomoc? Bylabym naprawde wdzieczna
No tak karte wkładam w dobtym kierunku...napeno. Ale telefon dostalam odebralam dopiero dzisiaj..mialo byc wszystko ok a jak widac nie jets. ''a masz wersję DM z media loaderem?'' a mozna troche jasniej? mozna to jakos spradzic w telefonie?
Spróbuj włożyć kartę do innego telefonu i sprobuj włożyć inną kartę do BB. Albo wejdź w opcje->opcje zaawansowane->karta SIM Tera wpisz "mepd". Wszstkie pozycje muszą być wyłącząne.
Ja to dziś chyba się obudziłem w innym Matriksie...
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
apol
BlackBerry: 8120
Wysłany: 2008-08-14, 22:43
jesli to nie jest wina karty(wykluczone uszkodzenie czy cos) to mozliwe ze jesli jest to tel na rynek polski( jak jestes w polsce) to operator zablokowal(imei) moze paletka jest kradziona
jeszcze jest mozliwosc ze sim(czytnik sie wysypal tzn uszkodzil sie machanicznie) lub brakuje jakiegos elementu ktory jest przed nim lub zostal zalany w okolicy czytnika kart i dlatego nei wykrywa karty.
Ja stawiam na to, ze coś po prostu nie styka.. Pobaw się trochę kartą(wkładasz, wyjmujesz i tak kilka razy) upewniając się, że wkładasz ją dobrze(właściwą stroną we wszystkich trzech wymiarach)... Albo rozbierz jeżynkę i wyczyść styki(opcja zaawansowana).
W mojej 8700 "wyskoczyła" z zaczepu gniazda karty SIM blaszka pod którą wkłada się kartę. w zasadzie nie było tego widać, ponieważ tylko fragment tej blaszki jest widoczny po wyjęcia baterii. Efekt był taki, że czasami karta sim działałą, czasami nie. Telefon po wstrząsach przestawał widzieć kartę itp
Pomogło otwarcie obudowy i dociśnięcie blaszki tak żeby wskoczyła w zatrzask. Być może to podobny problem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum