Wysłany: 2008-03-22, 16:14 BB 7230 nie dochodzą mi esy z wiecej niz 180 znaków
witam!
posiadam blackberry 7230 z softem w wersji 4.0 z angielskim menu
mój problem jest nastepujący: gdy przychodzi do mnie sms skladajacy sie z wiekszej liczby znakow, zostaje podzielony na dwie wiadomosci. pierwsza z nich moge odczytac bez problemu a na jej koncu pisze "some text missing". nastepnie odczytuje druga wiadomosc ktora sklada sie z roznych znakow (litery, cyfry) jednak nie tworzy zadnej logicznej calosci. kolo ikony tej drugiej wiadomosci znajduje sie czerwony wykrzyknik.
czytalem na forum o tym ze jakies kodowowanie tych sms-ow trzeba ustawic na 7 bitowe, jednak ja mam juz takie ustawione. prosze o pooc
Miałem ten sam problem. To błąd który jak zaobserwowałem występuje najczęściej w wersjach softu 4.0.2.x. Próbowałem stawiać terminal na wersjach różnych operatorów i nie pomagało, na wersji 4.0.0 vodafona zdarza sie to rzadziej. Na zagranicznych forach niema nic mądrego na ten temat, buraki odpowiadają że SMS to SHORT message i dlatego nie dochodzą takie długie wiadomości :D. Jedyne co doraźnie ponoć pomaga to kasować codziennie smsy ale u mnie to i tak się nie spisało. Jedynym lekarstwem, które działa na 100% to postawić soft 3.7, mam tak u siebie i nawet 4ro członowe wiadomości dochodzą bezbłędnie. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum