Pisze po tym wątkiem, bo to jest mj wątek i nie chce niepotrzebnie zasmiecać forum swoimi uwagami ale....
spotkala mnie bardzo dziwna rzecz
Otóż jestem drugim wlaścicielem i wszystko byłoby w porządku gdyby nie jedna rzecz, ale o tym potem.
Kupilem kartę HEYAM, miło zaskwierczała w telefonie i zadziałał ślicznie
więc postanowiłem przetestować sam akumulator i prawie 7 dni go nie ładowałem, aż pokazala się czerwona bateryjka i ostrzeżenie o słabej kondycji akumulatora. Telefon wyłączył "moduł radiowy". Podpiąłem go więc do ładowarki i ....
Po jakimś tam czasie akumulator naładował się, a telefonik stwierdził, że mam nieodpowiednią kartę SIM
Trochę mnie zdziwił ten komunikat, więc wyjąłem kartę - włączyłem BB, wyłączyłem i włożyłem kartę z powrotem i sprzęt zadziałał.
Ile wam trzyma średnio bateria w 7290 ?
Po jakimś tam czasie akumulator naładował się, a telefonik stwierdził, że mam nieodpowiednią kartę SIM
Trochę mnie zdziwił ten komunikat, więc wyjąłem kartę - włączyłem BB, wyłączyłem i włożyłem kartę z powrotem i sprzęt zadziałał.
Witam!
Jak bym się nie starał to bateria mi ciągnie max 4 dni, czy ktoś się orientuję, czy w 7290 jest coś takiego co się zwię "oszczędzanie energii" ? Konkretnie chodzi mi o to, aby telefonik w stanie czuwania np. wyłączał monitorek. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-04-24, 07:48
kefcio napisał/a
...czy w 7290 jest coś takiego co się zwię oszczędzanie energii ? Konkretnie chodzi mi o to, aby telefonik w stanie czuwania np. wyłączał monitorek. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam
Witamy na forum, a patrzyłeś:
opcje>ekran/klawiatura>limit czasu podświetlenia
(co prawda jest to przykład z 8700 ale może w 7290 też jest podobnie, jak nie to "sorki" )
Proponuję jeszcze ustawić automatyczne wyłączanie w czasie gdy śpisz - to znacznie przedłuży żywotność baterii. Jak dobrze ustawisz i wyłączysz PIN, to nawet nie zauważysz że terminal był wyłączony :)
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Proponuję jeszcze ustawić automatyczne wyłączanie w czasie gdy śpisz - to znacznie przedłuży żywotność baterii. Jak dobrze ustawisz i wyłączysz PIN, to nawet nie zauważysz że terminal był wyłączony :)
Jezu, co to jest PIN? proszę o wyjaśnienie, jeżynę mam od tygodnia - pierwsze kroki.
Podświetlenie mam ustawione na minimum - czyli 10 sek, jeszcze jakieś pomysły co zrobić, żeby dłużej działało?
Pozdrawiam
[quote="dlna_corp"
korzystając z okazji ... ładowarka do BB7290 - od motorolii V3 ? 100% pewna sprawa ?
czy pewne? pasuje i ładuje, ale kiedy ładowałem portu USB to bateria trzymała mi koło 5/6 dni, od kiedy ładuje ładowarą od motoroli to spadło do 3/4 dni :/
jeszcze ktoś ma podobnie ? płytka znamionowa ładowarki motoroli nie jest identyczna z tą oryginalną BB
Nie ma znaczenie jak od 2 lat jade na ladowarce od V6 :) i BB smiga i piknie sie laduje:)
Jakbys nie zaczail do do V3 i V6 jest identiko ladowara i parametry te same:)
A jak chcesz inna ladowarke to mozesz szukac na wejscie z mini USB ale patrz na takie z 5v zasilaniem:P natezenie moze byc nawet wieksze do 950mA poniewaz baterie w BB maja spora pojemnosc nawet do 1500 mAh wiec mocniejsza ladowarka szybciej go nalaudje:)
_________________ BlackBerry® 8300 T-mobile + 4GB MicroSDHC
OS 4.5.0.93 (2.7.0.81)
BlackBerry: 7290
Wysłany: 2008-05-01, 18:29
hm jak ja mialem bb7290 i probowalem go ladowac przez moja ladowarke do mp4 to na jakies 3sekundki sie pojawiala ta taka blyskawica oznajmiajaca ladowanie i znikala i bb sie nieladowal, jak podpinalem do usb z kompem z xp na ktorym niema desktop managera albo z linuxem to to samo ;x
cos sie zmienilo od tego czasu czy ladowarka do v3 sie czyms rozni od takiej zwyklej do mp4?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum