Wysłany: 2008-07-13, 13:44 Chcę kupic BB ale jaki??
Witam mam zamiar kupić BB zastanawiam się miedzy 8310 Curve a 8800, jeśli ktoś ma inne propozycje to proszę pisać chętnie poczytam wasze opinie :D
PS: 1. Chciałbym żeby BB odczytywał pliki doc bez korzystania z poczty jest to możliwe?
2. Z funkcji BIS i BES też nie będę korzystał tylko GPRS i czy w tym wypadku mogę wysyłać MMS`y?
Z góry dziękuję za opinie i pomoc!
POZDRAWIAM MAZI :)
Pliki worda (oraz excel i powerpoint) są dostępne do "oglądania" przez DocumentsToGo, tak więc problemu nie ma żadnego.
A co do różnic między 8310 a 8800 to różnią się generalnie wielkością (ale nieznacznie) oraz brakiem aparatu w wypadku 8800. Ja, jako że nie przepadam za przeładowaniem gadżetami w telefonach, wybrałem 8800 i jestem bardzo zadowolony.
No ja akurat posiadam 8100 i jestem zadowolony, 83xx i 88xx majuą większe wyswietlacze i pełne klawiaturki QWERTY, więc są jeszcze lepsze.
Co do dokumentów, to ja wgrałem sobie aplikacje Documents To Go (znajdziesz na forum), i otwierało każdy dokument Worda, Excela (Power Point'a nie próbowałem), bez zadnej konwersji.
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
Hej.
Co doradzić
Musisz sam się zdecydować czy zależy ci na aparacie (BB 83XX) - często robisz fotki z telefonu. Kiedyś mnie to bawiło i było ekstra. Teraz wolę BB bez aparatu.
Wybrałem BB 8820 z GPS i wifi jestem bardzo zadowolony.
Wszystko zalezy co komu bardziej się podoba.
Jedni wolą 83xx -
8300 - aparat;
8310 - aparat, GPS;
8320 - aparat, wifi;
są odrobinę mniejsze od serii bb 88xx.
Drudzy wolą 88xx -
8800 - bez aparatu, gps,
8820 - bez aparatu, gps, wifi,
8830 - bez aparatu, gps,
To tak w skrócie.
Sam wybierz.
Jak kupisz to pochwal sie.
Powodzenia i udanych łowów.
Pozdro.
_________________ "Człowiek to nie tylko mięso i kosci, a także trochę wody.
Tę niezwykłą strukturę napędza duch, który po śmierci żyje dalej"
Ja osobiście miałem kilka wersji BB. Zaczynałem od 8700g potem było 8800 a teraz będzie 8820. Najbardziej zależało mi na telefonie z GPS i WiFi. Telefonik dzięki Noko83. :D
Ja osobiście miałem kilka wersji BB. Zaczynałem od 8700g potem było 8800 a teraz będzie 8820. Najbardziej zależało mi na telefonie z GPS i WiFi. Telefonik dzięki Noko83. :D
Fajnie. Tez jestem zadowolony z tego modelu.
A Tobie, Tweedle jak się użytkuje 8820?
Powiedz jak hula ci ten OS v4.5.0.46???
Jakieś zawiechy masz, itp.
Napisz cos o tym beta sofciku. Przymierzam się się do upgrate.
Pozdro
8820 na OS v4.5.0.46 hula znakomicie. Żadnych problemów jak narazie nie miałem. Jedyne co to NaviExpert nie chce się odpalić, reszta działa znakomicie. Wifi łaczy bez problemów, bluetooth trzyma bardzo dobrze.
Tweedle, powiedz czy zeby bb łączył net przez wifi to przestawiasz coś w opcjach (zeby w miedzy czasie nie zarł po gprs-ie), np w przegladarce lub połaczeniu preferowanym (preferowany GAN lub WAN]???
Ostatnio próbowałem przez wifi - smigało, ale nie miałem pewnosci czy brał dane tylko przez wifi czy trochę tez gprs?
Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum