jaropalek
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-08-21, 07:18 8300 kilka pytan
Witam nabyłem wczoraj BB 8300
i to co udało mi sie o nim dowiedzieć ze strony producenta
to to ze na GPSa i RIM® wireless modem ale jak korzystać z jednego i drugiego to ja niewidem...
nie potrafię z tego korzystać proszę o pomoc telefon jest z ery wiec powiedzcie mi jak śmigać nim...
GPS - proponuje najpierw ściągnąć sobie google maps link google mobile i pobawić się na tym.
Co do modemu - to wydaje mi się iż chodzi Ci o funkcję BIS/BES ? Dostęp bezprzewodowy do netu. Jeśli masz wykupioną usługę BIS w Erze to masz już dostęp do netu.
jaropalek
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-08-21, 07:53
GPS- chodzi mi o to czy bedzie BB obslugiwalo programy do navigcji satelitramej takie ja np tomtom, auto pilot, czy automape...
RIM® wireless modem-chodzi mi o to czy moge z miego korzystac jak ze zwyklego wi-fi stacje bezynowe hotele centra handlowe wszedzie tam gdzie sa hostpody...
GPS - tomtom nie da rady (narazie), automapa nie da rady (BB to nie Windows Mobile), autopilot raczej też nie. Polecane do BB to amAze, Naviexpert, nav4all
8300 nie posiada WiFi (WiFi posiada natomiast 8320)
8300 nie posiada wbudowanego GPSu! Możesz dokupić takowy po BT. Wi-Fi też nie posiada. Wireless modem to nic innego jak modem bezprzewodowy, czyli do np. dzwonienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum