Witam,
Przeszukałem forum, ale chyba nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Kupiłem właśnie BB 7100v, włożyłem kartę SIM Orange PL (na razie nie mam BES). Wszystko super, mogę dzwonić, odbierać telefony, odbierać SMSy, ale nie mogę ich wysyłać... przy próbie wysłania pokazuje się, żę niby wysłano, ale SMSy nie dochodzą... mam APN poprawny, poprawne SMSC, nie mogłem wykonywać połączeń a próba wysłania SMSa kończyła się zobaczeniem czerwonego krzyżyka obok wiadomości kiedy miałem ustawione GPRS, zmieniłem na GSM, telefon działa, SMSy nadal nie...
Pomóżcie proszę.
Pozdrawiam,
Karol Chęciński
no więc z tego co ja wyczytałem to ten czerrwony wykrzyknik oznacza to że odbiorca czeka na odpowiedź. Chyba że sprawdziłes na innym fonie i ci sms nie doszedł.
....sorki, napisałeś krzyżyk. Nie wiem w czym błąd
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
Nie, czerwony wykrzyknik oznacza "żądano odpowiedzi", a czerwony krzyżyk oznacza, albo błąd sieci, albo błędny numer, albo brak środków na koncie. Spróbuj wyjąć baterię na 30sek i włożyć ją z powrotem. Może pomoże.
po pierwsze przełacz na gprs... bo na GSM nie bardzo pojdzie
sprawdz sobie czy wiadomosci masz ustawione na tekst i czy kodowanie jest 7-bitowe...
mialem ten sam problem te zabiegi pomogly
a czerwony krzyzyk oznacza blad sieci czyli brak mozliwosci wyslania sms'a... zazwyczaj po resendzie zostaje wyslany:)
pozdrawiam
_________________ BlackBerry® 8300 T-mobile + 4GB MicroSDHC
OS 4.5.0.93 (2.7.0.81)
przełączyłem na GPRS, wszystkie ustawienia są takie jakie podałeś... czerwony krzyżyk, wracam na ustawienia GSM; kartę przełożyłem do nokii 6230i i działają SMSy, wróciłem do blackberry, niby wysyła, jest oznaczony SMS jako wysłany, ale ani nie dostaję raportu doręczenia, ani na drugim telefonie nie dostaję SMSa... ręce mi opadają...
Mam ten sam problem na BB 7100g, co ciekawe, problem wystapil dokladnie od momentu pierwszego doladowania konta (Plusowskie 36-6), jednak z innych telefonow wysyla normalnie. Plus odwraca sie stwierdzajac, ze ustawien na BB wogole nie maja, wiec mi nie pomoga. Sprobowalem sposobu marcysa, ale dalej nie dziala - 7 bitow, GPRS, tekst.
Witam!
To moj pierwszy post na forum takze prosze o wyrozumialosc
Mam Blackberry 7100v od wczorajszego wieczoru i tez miałem ten problem,ale udalo mi sie go rozwiazac
W 100% nie jestem pewny czy chodzi wam o to samo,lecz moj problem wygladal tak:
Kiedy probowalem wyslac sms to u mnie bylo pokazane ze wyslalo a sms nie dochodzil do adresata.Tak samo z rozmowami:do jednych moglem sie dodzwonic a do innych nie.
Ale zauwazylem pewna bardzo wazna zaleznosc: smsy dochodzily do tych ktorych mialem zapisanych w telefonie z poczatkiem +48,to samo z rozmowami.Dlatego wyedytowalem wszystkie kontakty i dodalem do nich poczatek +48 i teraz wszystko smiga jak ta lala
Mam nadzieje ze o to wam chodzilo i udalo mi sie wam pomoc.
Pozdrawiam
Ciachol
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum